Més de 11.500 assistents en l’última edició del South Summit en la qual participa CaixaBank DayOne

Aquesta edició del South Summit Madrid 2021 ha tornat amb un esdeveniment presencial en el qual CaixaBank DayOne ha participat per a fer costat a l’ecosistema innovador. Del dia 5 al 7 d’octubre, va ser present amb un estand en el Marketplace, a més d’organitzar diverses sessions de contingut.

Durant aquestes tres jornades, han assistit 11.500 persones, entre els quals es troben més de 7.000 emprenedors, 680 ponents i 1.825 inversors. Aquesta edició ha comptat amb sis escenaris, s’han celebrat deu festes, dos tours en museus, i han assistit figures institucionals del país com el Rei Felip VI i el president Pedro Sánchez.
South Summit és un dels esdeveniments d’innovació global més rellevants del panorama empresarial. Una plataforma de networking que reuneix els actors clau del món emprenedor: els majors startups i els millors talents del sud d’Europa, el Mediterrani i Amèrica Llatina, els millors inversors i les majors corporacions del món que busquen innovació.

A més, l’estand de CaixaBank va comptar amb espai cedit a diferents startups innovadores que van assistir a l’esdeveniment per a aprofitar aquesta oportunitat de fer networking i donar-se a conèixer entre la comunitat d’assistents al South Summit. Entre elles es troben guanyadors dels Premis EmprendedorXXI com Ironchip, G2G Algae, Payflow, Brave o Tucuvi; empreses del programa Zone2Boost com Weecover, Privasee o Nemuru; i altres clients de DayOne com The Cross Experience, Bechester o Usizy Labs.

Entre les sessions de contingut organitzades durant el South Summit, destaquem la sessió “Fintech for good, the future of technology” que va tenir lloc el 6 d’octubre en l’escenari Playground, i va comptar amb la participació d’Iker Marcaide (ZubiCapital), Jose Luis Ruíz (Spain NAB) i Fernando Rodríguez (DayOne). En aquesta sessió es va debatre el futur de la tecnologia, i com fer ús d’ella per a generar impacte positiu, així com de la consolidació de la inversió d’impacte, que ha arribat per a quedar-se. José Luis assenyala algunes de les principals conclusions de la taula rodona, com per exemple que la inversió d’impacte ha arribat per a quedar-se ja que “hi ha una aposta molt decidida per part de les institucions europees, per part del sector privat a Espanya, i un creixent interès també per part de les administracions espanyoles”.

A continuació, assistim a l’entrevista “Banking evolved: risk, reward and sustainability” a Guillermo Hermida, Director Sostenibilitat B.Privada CaixaBank. Durant l’entrevista respon a qüestions clau sobre la inversió d’impacte al nostre país: “La inversió d’impacte és un nínxol de mercat que està començant a agafar tracció, i que ja estem veient en els dos últims anys (…) veiem és cada vegada més interès, i hem aconseguit aquest punt d’ebullició que permetrà aquest creixement exponencial”. Apunta, a més, les iniciatives que des de Banca Privada s’han posat en marxa: “En CaixaBank ens sortim del private equity per a introduir el concepte d’impacte en els actius líquids”.

També destaquem la sessió Ràdio Open Innovation “EmprendedorXXI” en l’escenari Sandbox, on Vanessa Palmer, Business Development Manager en CaixaBank DayOne, va compartir la important labor del programa EmprendedorXXI per a l’ecosistema innovador i emprenedor, i el creixement que ha experimentat aquesta iniciativa en els seus 15 anys de recorregut. Vanessa Palmer destaca la labor d’aquesta iniciativa i el seu gran abast, que abasta tot el teixit emprenedor espanyol, incloent aquelles empreses que no se situen en les capitals de país: “We launched EmprendedorXXI fifteen years ago with Enisa. (…) Our awards llauri not only focused on the main hubs of Spain (Madrid, Barcelona, València), where being an entrepreneur is easier, but we reach all of the regions in the country”.

El dia 7 d’octubre, assistim a la taula rodona “The roadmap to sustainability. Challenges and best practices” amb la participació de Severiano Solana (CaixaBank), Johana Gall (Aplanet), Elena del Pou (imagin), Gonzalo Sáenz (DayOne). Elena del Pou explica les iniciativa que imagin, la banca en línia dedicada al públic més jove de CaixaBank, en la qual la sostenibilitat és un dels factors més importants: “We have the B-corp certification as a sustainable and responsible company. (…) We llauri focused on fighting against three big problems: deforestation, pollution and food waste”.

Durant tot l’esdeveniment es va compartir contingut en directe en xarxes socials des dels comptes de CaixaBank Connect i Premis EmprendedorXXI, i vam obtenir testimoniatges de figures rellevants en l’ecosistema innovador com José Luis Ruiz de Munain, CEO de SpainNAB, i startups de l’estand de CaixaBank DayOne com Agerpix, Bdeo, Tucuvi i Tax Down.

Enrique García, fundador i CEO de TaxDown, comparteix amb nosaltres que el “South Summit és una oportunitat única per a ajuntar-nos amb altres emprenedors i conèixer inversors”. Altres empreses guanyadores dels Premis EmprendedorXXI, ressalten l’oportunitat de participar en l’esdeveniment assistint a l’estand de DayOne: “Ens dóna visibilitat i ens dóna suport per a poder aconseguir avançar i buscar línies de finançament”, comparteix David Francés, CEO de Agerpix. María González, CEO de Tucuvi, destaca la “oportunitat de poder exposar-nos a l’ecosistema emprenedor que hi ha a Madrid i a Espanya”, i Ruth Puente, COO de Bdeo, de “formar part d’aquesta comunitat”.

L’última jornada del South Summit es va celebrar la I Trobada Alumni EmprendedorXXI, un esdeveniment privat en el Workshop 1, exclusiu per a guanyadors dels Premis EmprendedorXXI, on es va presentar la iniciativa DayOne AlumniXXI amb motiu de la celebració del 15è aniversari de Premis EmprendedorXXI. Aquesta comunitat neix com un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixement, idees i experiències entre els fundadors de startups guanyadores de Premis EmprendedorXXI. Aquesta jornada destinada al networking, va comptar amb prop de 50 fundadors empreses guanyadores, com Insucloud, Sheetgo, Brave i WeFish. També van tenir lloc diverses sessions de contingut organitzades durant la trobada, en les quals van participar ponents de primer nivell com Izanami Martinez, fundadora d’Exedra i qui va ser presidenta de l’Associació Espanyola de Start-ups; Javier Polo, exCEO de PlayGiga, empresa venuda a Facebook; Xavier Álvarez, Director TIC de Caixa Capital Risc; i Eduard Corral, Fundador de Buzz Màrqueting Network, entre altres.

La trobada va finalitzar amb un cocktail networking per als assistents en el qual van participar, a més de comptar amb els fundadors i equips CaixaBank, més de trenta representants de fons de capital de risc, gràcies a la col·laboració amb ASCRI.

Descobreix la iniciativa AlumniXXI:

Et deixem una selecció d’imatges de CaixaBank DayOne en el South Summit 2021.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.