Madrid acull el Fòrum d’Inversió d’Impacte Fi19

Madrid acull el Fòrum d’Inversió d’Impacte Fi19
  • Social Nest Foundation convoca a Madrid inversors i institucions que busquen un impacte social o mediambiental positiu en les seves inversions.

El proper 25 de setembre l’International Institute de Madrid reunirà els principals líders de la inversió d’impacte a Espanya i alguns dels principals de l’àmbit internacional i es convertirà en epicentre de la inversió en acollir un esdeveniment estratègic: Fi19, Impact Investing Forum, el primer d’aquestes característiques que es duu a terme a Madrid.

L’Fi19 és un punt de trobada dirigit a inversors, empresaris, filantrops i institucions motivats per contribuir a un futur millor i més sostenible. Una cita clau per conèixer més de prop què suposa la inversió d’impacte i les tendències globals del sector.

Promogut per la Social Nest Foundation, entitat pionera en el foment de l’emprenedoria i la inversió d’impacte a Espanya, el fòrum Fi compta amb el suport principal de l’Open Value Foundation, un dels actors més actius al sector a escala nacional així com amb l’Ambaixada Americana a Espanya, el social venture builder Zubi Labs i CaixaBank DayOne.

L’Fi19 ha aconseguit aplegar un gran elenc d’experts internacionals com ara Kanini Mutooni, managing director a Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica de Toniic, xarxa global d’inversors d’impacte; Sebastian Waldburg, founding partner de SI Capital, un fons europeu d’inversió en energia sostenible que fa més de quinze anys que és en actiu, així com Marie-Laure Schaufelberger, especialista en fons temàtics a Pictet Asset Management, banc especialitzat en la gestió d’actius i patrimonis per a clients particulars i institucions financeres d’àmbit global.

A escala nacional, hi participaran, entre d’altres, Creas, el primer fons d’inversió d’impacte espanyol; la Fundació Inuit, que gestiona un fons basat en inversions de corporates, i La Bolsa Social, una plataforma pionera al nostre país d’equity crowdfunding per a start-ups d’impacte.

El tancament de la jornada anirà a càrrec de Néstor Oller, que va impulsar ara fa tretze anys la Fundació Netri amb un patrimoni de vint milions d’euros i des de la qual fa inversions d’impacte en països en desenvolupament.

Un altre model d’inversió és possible

Aquest fòrum persegueix convertir-se en catalitzador clau de la inversió d’impacte a Espanya i apropar-se a l’economia i a l’emprenedoria des d’un punt de vista nou. La inversió d’impacte és aquella que genera, a més d’un retorn financer, un impacte social o mediambiental positiu.

A més, actualment a Espanya està en clar ascens la inversió socialment responsable (ISR), ja que protagonitza un canvi de paradigma en la indústria, marcat per la importància cada cop gran dels criteris ASG (ambientals, socials i de bon govern corporatiu).

Per mitjà de taules rodones, keynotes i pitches, l’Fi19 activarà una comunitat de persones i institucions per continuar amb l’impuls d’oportunitats d’inversió en impacte.

L’Fi19 compta a més amb la col·laboració d’un Comitè Científic que ha contribuït al disseny del fòrum i que està format per Teresa Guardans, assessora en inversions i experta en inversió socialment responsable i inversió d’impacte; José Luis Ruiz de Munáin, director de ForoImpacto, iniciativa que impulsa com a part de la xarxa global GSG la inversió d’impacte a Espanya, i Lisa Hehenberger, reconeguda experta en filantropia empresarial i inversió d’impacte social i professora a ESADE.

També hi col·labora una àmplia xarxa de partners de l’ecosistema com ara 4YFN, IE, Spainsif o BigBan Angels, entre d’altres.