DayOne Innovation Summit València: exposa l’èxit dels emprenedors locals

DayOne Innovation Summit València: exposa l’èxit dels emprenedors locals

  • Zeleros, empresa desenvolupadora de nous sistemes de transport sostenible, guanya el Premi EmprendedorXXI de la Comunitat Valenciana. Llegiu-ne més.

El 25 de març es va celebrar, a l’EDEM-Lanzadera Marina de Empresas, el DayOne Innovation Summit València, que va reunir més de 200 persones, les quals van participar en tallers, classes magistrals, ponències i taules rodones. En aquesta edició, han participat 64 empreses de la Comunitat Valenciana en els Premis EmprendedorXXI.

Javier Jiménez, director general de Lanzadera, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la jornada, en què Carlos Trenchs (director de CaixaBank DayOne), amb la participació de Ramón López (Innovation Partner a SUEZ Espanya), Javier Jiménez (director general de Lanzadera), Raul Martín (KM Zero) i Patricia Pastor (Go-Hub Global Omnium) van donar el tret d’eixida a l’acte amb el panell “Corporate venturing: innovant amb startups”, on van debatre sobre les experiències de diferents empreses consolidades i com implementen accions per col·laborar amb empreses emergents.

Paula Sancho (directora de Finaves de IESE) també va mostrar les conclusions de l’estudi “Startup monitor Iberia” sobre el perfil de les empreses early stage a Espanya i Portugal. Així mateix, Juan Mercado (director de DayOne Valencia) va moderar el panell “Les claus de l’èxit de l’emprenedoria valenciana”, en què van participar quatre emprenedors d’èxit de la Comunitat Valenciana: Luis Picurelli (Yeeply), Mercedes Iborra (Visualnacert), Eloi Gómez (Mr. Jeff) i Ángela Pérez (Imegen).

En la jornada, també hi va haver un debat entre Raúl Mir (director de Desenvolupament de Negoci de CaixaBank DayOne) i Enrique Calabuig (inversor en empreses emergents) sobre la inversió en tech.

Quant als Premis EmprendedorXXI, l’empresa guanyadora de la Comunitat Valenciana va ser Zeleros, desenvolupadora de nous sistemes de transport sostenible per viatjar a velocitats de fins a 1.000 km/h amb reduïts costos energètics, vinculada a Hyperloop. Els premis en aquesta comunitat estan organitzats en col·laboració amb Ivace i CEEI València.

Els finalistes dels premis van ser: Codisca, dedicada al comerç i la distribució de cautxú; Homyspace, empresa de lloguer temporal i mensual d’habitatges; Zeus Smart Visual Data, líder en visualització i monitorització de dades; i Liip, que crea productes més innovadors per als nadons.

L’acte va acabar amb les intervencions de Manuel Illueca Muñoz (director general d’IVF), Xicu Costa (director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana) i Álvaro Frutos (secretari general d’ENISA).