DayOne Innovation Summit Tenerife reúne a la mayor parte del ecosistema emprendedor canario

DayOne Innovation Summit Tenerife reuneix a la major part de l’ecosistema emprenedor canari

  • La companyia dedicada al desenvolupament de solucions ERP basades en el núvol, aplicacions personalitzades i programes, X-Net Software, guanya els premis Emprenedor XXI de les Canàries. Més informació aquí.

El 22 de febrer va tenir lloc a la Presidència del Govern de les Canàries la jornada DayOne Innovation Summit Tenerife, on els protagonistes van ser les últimes tendències i els principals representants de l’ecosistema tecnològic i inversor de les Canàries.

La presentació de l’esdeveniment va ser a càrrec de Juan Ramón Fuertes Blasco, director territorial de CaixaBank a les Canàries, i va continuar amb una taula rodona moderada per Raúl Mir, director de Desenvolupament de Negoci de DayOne, en què es van exposar diferents idees sobre el “Diagnòstic de l’ecosistema regional de l’emprenedoria a les Illes Canàries”, i en la qual van participar José Bayón (conseller delegat d’ENISA), Cristina Hernández (directora general de Promoció Econòmica del Govern de les Canàries), Francisco Javier García (vicerector de Relacions amb la Societat de la Universitat de La Laguna) i Jaime Cavero (president de l’acceleradora MentorDay). J. Bayón va subratllar com el talent ha crescut i han disminuït els complexos dels emprenedors a Espanya en aquests últims anys.

En la jornada van participar prop de 200 persones i també es va parlar sobre l’impacte de les noves tecnologies en la indústria turística, en una taula rodona moderada per Jesica Barrios (coordinadora de Tenerife Invierte) juntament amb representants de l’ecosistema tourism tech com: Pau Sendra (CEO de Waynabox), Quino Fernández (CEO de Conector Startup Accelerator) i Celia Hernández (consellera de Archipiélago Next).

Els DayOne Innovation Summit Tenerife van acabar amb Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a les Canàries, que va destacar l’actitud dels emprenedors i va lliurar el Premi Emprenedor XXI en aquesta dotzena edició a X-Net Software, un software de gestió empresarial que té per objectiu unificar activitats i tasques que es duen a terme en qualsevol empresa. Els premis estan impulsats per CaixaBank, a través de CaixaBank DayOne, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través d’Enisa. En la jornada, també hi ha contribuït l’Agència Canària d’Investigació, Innovació i Societat de la Informació (ACIISI) a la localitat de les Canàries, i s’ha aconseguit una participació d’un total de 25 empreses, que han lluitat per aconseguir un premi de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional a Silicon Valley o Cambridge, organitzat per ESADE en col·laboració amb la Singularity University, o el programa Ignite Fast Track de la Universitat de Cambridge.

En aquesta edició, s’hi han presentat 25 empreses canàries i ha tingut dos finalistes als Premis Emprenedor XXI a les Canàries, que han estat: En primer lloc, Omnirooms.com, una pàgina web de reserves vacacionals per a persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, Nubelia Cloud, una empresa dedicada a la seguretat de la informació.

Fernando Clavijo, president de les Canàries va ser el responsable de clausurar la jornada.