DayOne Innovation Summit Oviedo: innovación, tecnología y emprendimiento

DayOne Innovation Summit Oviedo: innovació, tecnologia i emprenedoria

  • L’empresa Triditive guanya els Premis EmprenedorXXI a Astúries, impulsada per CaixaBank a través de DayOne. Més informació aquí

El passat 6 de març va tenir lloc al Palau d’Exposicions i Congressos d’Oviedo la jornada DayOne Innovation Summit Oviedo, un acte que pretén reunir l’ecosistema emprenedor i tecnològic de la regió i fomentar el networking per mitjà de taules rodones, ponències i diferents activitats.

Marc Benhamou, director territorial de CaixaBank a Castella i Lleó i Astúries, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’esdeveniment. Tot seguit Fernando Rodríguez Bergareche (director de DayOne al País Basc i Cantàbria) va moderar la taula rodona “Astúries, regió emprenedora europea” sobre els reptes de crear i fer créixer empreses innovadores a Astúries. Hi van participar el guanyador dels Premis EmprenedorXXI de la regió d’Astúries l’any 2010, Pablo Fanjul (CEO de DROPSENS), Karel Escobar (Dealflow manager i Start-up Relations de StartupXplore), Ana Concejo (directora d’Innovació i Emprenedoria del Principat d’Astúries) i Jordi Garcia (director d’operacions d’ENISA).

L’autor Ángel Bonet també va participar en la jornada amb una ponència sobre la disrupció tecnològica en la humanitat basada en els continguts del seu llibre El tsunami tecnológico. El nuevo mundo ya está aquí, adáptate a él o no sobrevivirás

Ana Concejo, directora general d’Innovació i Emprenedoria del Govern del Principat d’Astúries, va ser l’encarregada de clausurar l’acte, en el qual es va atorgar el Premi EmprenedorXXI a Triditive, projecte que pretén accelerar l’adopció de la impressió 3D industrial amb AMCELL, la primera màquina totalment automatitzada i híbrida de fabricació additiva. El premi per al guanyador inclou una dotació econòmica de 5.000 € i accés al programa d’acompanyament internacional a Cambridge o a Silicon Valley.

Quant als finalistes d’aquesta edició trobem Cryosphera, empresa especialitzada en eficiència energètica; Microviable Therapeutics, que té per objectiu oferir solucions en l’àmbit de la flora, i SVMAC, empresa que desenvolupa la seva activitat al sector de l’agricultura de precisió.