DayOne Innovation Summit Mallorca reuneix cent persones al CaixaForum en la seva 1a edició

DayOne Innovation Summit Mallorca reuneix cent persones al CaixaForum en la seva 1a edició

  • Global Cen, empresa que desenvolupa tecnologia i un nou sistema de mesurament del camp elèctric natural, guanya els Premis Emprenedor XII a les Balears. Llegiu-ne més.

En col·laboració amb el Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears i el Parc BIT, el passat 13 de febrer es va dur a terme el DayOne Innovation Summit de Palma de Mallorca ubicat al CaixaForum de Palma. L’esdeveniment el va presentar Maria Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a les Balears, i s’hi van dur a terme taules rodones, ponències i tallers amb l’objectiu de convertir la jornada en una trobada de referència anual per a la innovació, la tecnologia i l’emprenedoria, amb l’assistència de responsables de l’ecosistema digital de les Balears d’institucions, empreses, inversors, agents i emprenedors.

Luis Ramon Juan Girón, director comercial d’empreses a CaixaBank Balears, va ser el moderador de la taula rodona “El futur emprenedor a les Balears”, amb l’objectiu que els diferents agents participants, com Carlos Blanco (fundador de Connector), Manuel Aragonés (CEO de Travel Compositor i Premis EmprenedorXXI Balears 2016), Jossie Malis (CEO de Flipboku) i Kemel Kharbachi (fundador i CEO de Hub Telefonica Open Future), expliquessin quines són les peces clau per emprendre a les Illes. En aquest tram de l’acte, els ponents van destacar la importància d’envoltar-se de gent bona en talent, en equip, amb inversors i mentors. També van remarcar com a problemàtica l’accés a talent qualificat a les Illes per a empreses tecnològiques emergents.

La jornada va destacar per com avui dia la tecnologia està canviant el nostre dia a dia, i va ser Ángel Bonet (CMO d’Indra Minsait, fundador de l’agència Daemon Quest, fundador i president d’Unltd –la primera acceleradora d’impacte social a Espanya– i autor del llibre publicat recentment El tsunami tecnológico) qui amb la seva ponència destacava que “la coincidència en el temps d’un seguit de tecnologies com la intel·ligència artificial, la internet de les coses, el núvol, la robòtica o la connectivitat mòbil, entre d’altres, ens situa davant del canvi economicosocial més important, no ja de les últimes dècades, sinó dels últims segles”.

L’acte va concloure amb el lliurament del Premis EmprenedorXXI de les Balears, en què l’empresa Global Cen va resultar guanyadora.

En l’àmbit institucional, van participar en l’acte Álvaro Frutos, secretari general d’ENISA, com a coatorgant dels Premis EmprenedorXXI; Iago Negueruela, conseller de Treball, Comerç i Indústria; i Bel Busquets, vicepresidenta del Govern a les Balears.