Evolució dels agents d’inversió en start-ups a Espanya el 2017

ASCRI i DayOne presenten l’estudi “Inversió en startups a Espanya en 2017

Per tercer any consecutiu Ascri, juntament amb CaixaBank dayone, presenten un estudi sobre els agents d’inversió de les start-ups a Espanya.  L’informe, presentat el 18 de desembre a les instal·lacions de dayone Madrid durant un esmorzar de treball, mostra com les inversions en start-ups han caigut l’últim any amb 1.354 inversions enfront de les 1.546 fetes l’any 2016. Tanmateix, el creixement de la inversió l’últim any ha estat un 4 % més gran respecte al 2016.

Acceleradores i BAN

Les cinc comunitats autònomes que han aglutinat les xifres d’inversió més grans han estat Catalunya en assolir un 38 %, Madrid amb un 21 %, la Comunitat Valenciana amb un 10 %, el País Basc amb un 6 % i Galícia amb un 6 %. Entre aquestes xifres trobem els principals inversors públics com el CDTI, ENISA, l’ICF, l’IVACE i SODIAR, que acumulen aquest últim any un import mitjà per operació de 477.000 €.

Venture capital

Quant als venture capital, les gestores de VC (espanyoles i estrangeres) van liderar la inversió en start-ups, en aportar el 83 % del total del volum invertit i finançar el 41 % de les operacions. A més, per segon any consecutiu els fons nacionals, principalment privats, han impulsat la inversió de les start-ups el 2017 fins a un màxim històric de 229,6M€. El volum d’inversió aquest últim any s’ha centrat en el sector digital i consum, seguit per l’industrial i d’altres. Així mateix, Catalunya, Madrid, Galícia i la Comunitat Valenciana han estat les comunitats autònomes amb un nombre més alt d’inversions.

Podem concloure que la major part de les inversions han estat en l’etapa start-up gràcies a operadors de venture capital privats, dels quals un 65 % de les inversions ha girat al voltant de les tecnologies de la informació i la comunicació i el sector digital, en especial l’entorn digital B2C.

Finalment, Madrid i Catalunya continuen acumulant un 70 % de la inversió total del mercat.

Per consultar l’estudi complet, pots accedir a Inversión en start ups en España 2017_CT.