Uría Menéndez i CaixaBank DayOne impulsant el desenvolupament de scale-ups

El passat 16 d’octubre, CaixaBank DayOne i Uría Menéndez van organitzar un esmorzar de treball formatiu enfocat en el procés de desinversió en scale-up tecnològiques que es troben en una fase de creixement accelerat o de maduresa: “Operacions d’exit en scale-ups: Sortida a borsa, operacions de M&A o el dual track com a estratègia de desinversió?”.

Aquesta reunió va permetre que diverses scale-ups com Som Biotech, Badiapp, Forcemanager, Marfeel y Adsmurai, coneguessin millor els aspectes legals més rellevants de M&A, sortida a borsa o dual-track, amb un enfoc pràctic sobre les avantatges i desavantatges de cada alternativa.

Des de CaixaBank DayOne, existeix un clar compromís per impulsar, acompanyar i desenvolupar el creixement de les empreses que formen part del portfoli. A més, la col·laboració amb el bufet d’advocats, va ajudar a les companyies a nodrir i reforçar els seus coneixements.

            “Assistir a aquestes sessions i veure els pros i contres de cada procés de desinversió, ens serveix per plantejar-nos quina és la millor opció per nosaltres”, va assegurar Pablo Pérez, Chief of Staff de Badiapp

            “Les scale-ups són empreses joves que creixen de forma global i ràpida a través de la innovació i tecnologia. En la nostra experiència, l’àmbit d’actuació global en el que operen, la seva activitat i pluralitat dels seus inversors, generen dinàmiques jurídiques especifiques que requereixen solucions pròpies, en molts casos diferents a les tradicionals. Interactuar amb varies scale-ups al mateix temps en l’entorn de CaixaBank DayOne, i poder conèixer de primera mà les seves inquietuds i objectius, ha sigut una experiència enriquidora”, comenta Carlos Duran, advocat a Uría Menéndez.

Abans de finalitzar la formació, Uría Menéndez, va posar en valor la importància de la transparència per part de l’emprenedor. Quan t’endinses en un procés de desinversió, és primordial que existeixi una total transparència. Ha d’existir una visió real de la companyia i saber desglossar els riscos i contingències per així evitar el risc d’ocultació.

A més, va assegurar que no existeix una fórmula màgica. Cada companyia és un món, té diferents estructures i no se li pot aplicar el mateix procés. El més important és analitzar les necessitats de la empresa i adaptar-les al procés de desinversió que més convingui.