Un total de 993 startups es presenten a la 13ª edició dels Premis Emprenedor XXI

  • Els Premis Emprenedor XXI, una iniciativa impulsada per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa, porten 13 anys impulsant l’emprenedoria a través de la identificació, l’acompanyament i el reconeixement de noves empreses amb potencial de creixement.

  • Més de 130 entitats col·laboren conjuntament amb CaixaBank DayOne per la seva posada en marxa en els territoris. Des de la seva creació en 2007, el programa ha invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament per a emprenedors, que han beneficiat a 360 empreses.

En aquesta 13ª edició s’han presentat un total de 993 empreses (un 3,3% més que en 2018), amb un notable increment de les inscripcions a Espanya, que amb 854 candidatures ha crescut un 29% respecte a les 660 que es van presentar en 2018.

Els territoris amb un major nombre de candidatures coincideix amb aquelles comunitats amb un ecosistema emprenedor més consolidat, i han estat Madrid (194), Catalunya (186), València (91), Andalusia (79), Nord e Centro de Portugal (75), Lisboa, Sud e Ilhas (64) i País Basc (55). Aquestes regions concentren el 78% de candidatures.

En aquesta edició es lliuraran un total de 19 premis a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona norte-centro i Lisboa-sur e Ilhas), que rebran 5.000 euros.

A més, també es premiaran a les millors empreses de 6 sectors: AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible). El sector d’impacte és el que ha concentrat un major nombre de candidatures (241, un 24% del total), seguit de Salut i Agroalimentari.

Una vegada finalitzat el termini de presentació de candidatures, s’iniciarà el procés de selecció amb experts del sector per escollir a les millors companyies. Els emprenedors participants aspiren a 37 premis. Es valoraran a les millors empreses segons el seu territori (19 regionals Espanya i Portugal) i sector d’activitat (18 sectorials) tenint en compte la seva trajectòria en el mercat i les fites aconseguides.

Finalment, en el marc de les jornades “DayOne Innovation Summit”, que se celebraran en cada territori, tindrà lloc en l’acte de lliurament dels premis a nivell territorial.

Si vols saber la data i el lloc de cada DayOne Innovation Summit, pots accedir a la nostra agenda i descobrir tots els esdeveniments que celebrarem a Espanya i Portugal.