T’expliquem tots els detalls de la formació Moonshot Thinking Entrepreneur i al Investors MeetUp EmprendeXXI.

Els guanyadors territorials de la 17a Edició dels Premis EmprendeXXI participen en el programa de formació “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”.

Aquest programa inspira emprenedors a crear startups visionàries i solucions innovadores, amb l’objectiu de transformar indústries i resoldre desafiaments globals amb un enfocament disruptiu.

Van participar les 17 startups guanyadores territorials d’Espanya i les 2 de Portugal, que van ser: Keybotic, Violeta Porté, Nature Biotechnology, Cesens Technologies, AI Labs Group, Tutrolife, Aritium Technologies, Uktena Tech, Captoplastic, Quevana Foods, Gravity Wave, IKI Health Group, Ocean Oasis Canarias, Uarx Space, Urtech Water, PandaGo, Green Metrics i Iplexmed.

Dimarts, 18 de juny

El primer dia del programa de formació “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, organitzat des de 2018 en col·laboració amb ESADE, va començar amb una benvinguda oficial al seu campus de la ciutat de Barcelona, on els participants es van reunir per a un cafè de benvinguda, seguit de la presentació del programa per Ivan Bofarull, Chief Innovation Officer a ESADE, i Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager de CaixaBank DayOne. Aquest dia es va enfocar en establir les bases teòriques i pràctiques per al pensament innovador, començant amb una conferència sobre “Geopolítica de la Innovació” a càrrec del Prof. Xavier Ferràs. Ferràs va discutir com els contextos globals i les tendències geopolítiques impacten en el desenvolupament i la implementació d’innovacions.

A la tarda, el Prof. Ivan Bofarull va liderar una sessió sobre “Moonshot Thinking”, una metodologia que fomenta el pensament disruptiu i atrevit per resoldre grans desafiaments. Els participants van explorar com adoptar un enfocament de “Moonshot” per als seus propis projectes i negocis. El dia va concloure amb un sopar i una xerrada informal amb Joaquim Lechà, CEO de Typeform, i Oriol Juncosa, inversor de capital risc, que van compartir les seves experiències i consells sobre el lideratge i el creixement de startups.

Dimecres, 19 de juny

El segon dia es va centrar en visites a empreses i reunions amb líders de la indústria. Els participants van començar amb una visita a les oficines de CaixaBank DayOne, on van continuar amb la seva formació del programa Moonshot Thinking for Entrepreneurs. Posteriorment, es van dirigir a Kosmos Holding, on el seu CEO i fundador va oferir una sessió sobre estratègies globals de creixement i desenvolupament de negocis.

Al migdia, es va incloure una visita a Hotels Network, amb dinar i xerrada a càrrec del seu fundador i CEO, Juanjo Rodríguez. Aquí, les nostres startups van poder valorar que l’equilibri entre el producte que ofereixes i el creixement que desitges tenir és la clau per a qualsevol startup exitosa. Després d’un breu descans, els emprenedors van visitar Kave Home i es van reunir amb el seu Chief of Staff, Arnau Julià, que va compartir la gran importància del llegat familiar i la passió per formar part dels valors i la cultura de l’empresa.

El dia va acabar amb una sessió de reflexió dirigida per Ivan Bofarull a ESADE, on els participants van compartir els seus aprenentatges i experiències del dia, consolidant el coneixement adquirit i establint connexions valuoses amb altres emprenedors.

Dijous, 20 de juny

L’últim dia de l’esdeveniment va començar amb una sessió impartida per Elena Yndurain, DeepTech Expert i mentora d’ESADE. Els emprenedors van aprofundir en les tecnologies futures i la seva aplicabilitat fonamental per a les startups i la seva correcta evolució.

Després, els participants van visitar Heura Foods, startup pionera en el sector d’aliments vegetals i guanyadora dels Premis EmprendeXXI, on van tenir una sessió amb Marc Coloma, fundador i CEO. Coloma va compartir la història de creixement de Heura i la seva visió per al futur de l’alimentació sostenible.

L’esdeveniment acadèmic va concloure amb una cerimònia de comiat, després de la qual els participants es van traslladar a l’Investors Meetup EmprendeXXI. En aquest tancament tan especial, els nostres guanyadors van conèixer inversors interessats en les seves startups, amb multitud de reunions 1:1 i oportunitats de crear aliances reals.

Conclusió

El programa “Moonshot Thinking for Entrepreneurs” organitzat per Premis EmprendeXXI juntament amb ESADE va oferir una plataforma integral perquè les startups innovadores d’Espanya i Portugal obtinguessin visibilitat, formació i connexions estratègiques essencials per al seu desenvolupament. A través de conferències, visites a empreses i sessions de networking, els participants van poder no només aprendre i créixer, sinó també posicionar-se millor per afrontar els desafiaments futurs del mercat global.

Reviu els millors moments d’aquests dies en aquest vídeo resum:

I aquí trobaràs una llista de reproducció amb entrevistes a algunes de les startups guanyadores, inversors i l’equip de CaixaBank DayOne: