Repte planetaxxi: dirigit a startups amb l’objectiu de crear un planeta millor per a les noves generacions

Si el teu startup està creada per a emprendre amb impacte i la seva tendència està enfocada en l’objectiu de crear solucions innovadores que millorin el problema mediambiental i el canvi climàtic, aquest repte està fet per a tu.

Aquests són alguns dels beneficis que ha de presentar el teu startup a l’hora de
presentar-se al Repte PlanetaXXI:

Sostenibilitat mediambiental
El canvi climàtic, contaminació, escassetat d’aigua, residus són alguns exemples d’això, i hem de conscienciar-nos sobre aquest tema i prendre accions per a la protecció i recuperació de la naturalesa.
Un exemple d’aquesta problemàtica és que avui dia hi ha més inundacions i més sequeres, les estacions triguen més a arribar i en el sector agrícola això suposa un problema, per les prolongades sequeres o al contrari, fortes pluges que arrasen amb tot al seu pas. L’aigua és el factor més visible en el qual es reflecteix el canvi climàtic.
Reforestació dels boscos
La gestió forestal sostenible, és un altre repte al qual ens enfrontem. És important implantar mesures concretes per a protegir els boscos i donar solució a la reducció d’emissions per desforestació i degradació dels boscos.
Reducció de desaprofitaments de menjar
El desaprofitament d’aliments no sols suposa una preocupació social i humanitària, també ambiental. Malgastar aliments i la producció excessiva d’aquests agreuja la desnutrició, els problemes de salut i la contaminació atmosfèrica del nostre planeta.
Segons la FAO, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, a més d’aquests impactes ambientals, aquests desaprofitaments alimentaris suposen una pèrdua de més de 75.0000 milions de dòlars cada any.
No és molt difícil imaginar el que suposaria una millor gestió dels aliments en països del tercer món. El problema dels desaprofitaments alimentaris es troba molt més prop de nosaltres del que creem. Només a Espanya, més de dos milions de persones s’alimenten exclusivament de menjadors socials.
Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte PlanetaXXI?
Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Cleantech
  • Reciclatge
  • Energia
  • Economia circular
  • Impacte mediambiental
  • Green economy
  • Canvi climàtic
  • Sostenibilitat, entre altres

En la passada edició dels Premis EmprendeXXI, l’empresa Fregata Space (Catalunya) va ser la guanyadora del repte PlanetaXXI. Aquesta starup, desenvolupa una plataforma d’observació de la terra per a descobrir el nivell de contaminants en els cossos d’aigua utilitzant Intel·ligència Artificial (IA)
creada per ells mateixos.
Si tens una solució per al repte PlanetaXXI, participa en la 16a edició dels Premis EmprendeXXI!