Rècord de màxims registrats per Middle Market i Venture Capital

SPAINCAP DayOne

L’inversor internacional continua la seua gran aposta per Espanya

Els nostres socis de SPAINCAP Capital per un Futur Sostenible, impulsors de la inversió de Capital Privat per a donar suport a la transició sostenible del teixit empresarial espanyol, han realitzat una estimació de les dades relatives al sector inversor en el primer semestre del 2022, a través de la plataforma europea EDC.

Per a començar a ficar-nos en matèria, en la primera meitat d’enguany s’han incrementat en un 170% les inversions enfront del període anterior en 2021. En aquest punt destaca l’activitat inversora en el nombre d’operacions, amb una xifra de 390 inversions.

Per part seua, el Venture Capital ha superat tots els màxims registrats, amb 850M€ en un total de 298 inversions.

Oriol Pinya, president de SpainCap, apunta: “Startups i pimes mantenen el seu atractiu de cara a l’inversor internacional, que continua apostant pel talent espanyol. Malgrat l’entorn actual, marcat per la incertesa i l’arribada d’un probable període d’alentiment, la indústria de Capital Privat continua recolzant a les empreses, tant via injecció de capital i suport en la gestió com en l’aplicació de polítiques sostenibles”.

Així doncs, segons la mena d’inversor, l’apetit dels fons internacionals es continua mantenint, tant de Private Equity com de Venture Capital. Com a resultat, en aquest període s’ha contribuït amb més del 88% del volum total invertit en empreses espanyoles. A més, el nombre d’inversors segueix en màxims, amb 132 operacions.

D’altra banda, segons la grandària de les inversions, el middle market supera tots els registres fins hui, tant en volum amb 1.330M, com en nombre d’operacions amb un total de 56 inversions. Actualment, aquest segment està liderat per gestores nacionals i internacionals i compta amb una presència elevada del Venture Capital en aquest semestre.

En aquesta primera meitat d’any, també s’ha registrat una gran presència de megadeals, amb un total de 8 inversions, que han suposat el 64% del volum total invertit en aconseguir els 1.845 milions, un nou màxim d’inversió.

Per part seua, el Venture Capital ha registrat els màxims d’inversió amb 704M€, la qual cosa posa en manifest la maduresa i la fortalesa de l’ecosistema tecnològic, amb projectes cada vegada més innovadors i amb vocació internacional.

Captació de nous fons

Per a la captació de nous fons, el fundraising per part d’inversors nacionals privats ha guanyat protagonisme, aconseguint la xifra de 1.297M€, un 6% més que el primer semestre de l’any anterior.

Desinversions

Quant a les desinversions, hi ha hagut un total de 125 amb una xifra estimada de 548M€. La tècnica estrela de desinversió durant aquest primer semestre, ha sigut la “Venda a entitat de Capital Privat” (58,4%), seguida de “Venda a tercers” (33%).

En conclusió, durant aquest primer semestre de l’any s’han aconseguit màxims històrics tant en Venture Capital com en Middle Market. A més, el nombre total d’inversions realitzades també destaca enfront de períodes anteriors. A través d’aquestes xifres podem veure l’impuls que està agafant el sector inversor i com cada vegada té més protagonisme.

Coneix l’estimació completa ací.