Presentació en DayOne Ebre de la XVI edició dels Premis EmprèndeXXI a Espanya i Portugal

  • Es del 26 d’octubre fins al 5 de desembre, les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura.
  • Pilar Moliner, directora de l’Institut Aragones de Foment i Carlos Lacosta director DayOne Ebre de CaixaBank han presentat la nova edicion a l’ecosistema emprenedor aragonès.
  • Les guanyadores poden aconseguir premis en metàl·lic, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, formar part de la comunitat AlumniXXI i l’accés a inversors i grans empreses interessades en l’ecosistema emprenedor.
  • Maximiliana Co va ser l’empresa guanyadora a Aragó en la passada edició, es va reconèixer la creació del primer mòbil intel·ligent que funciona de forma 100% autònoma. Perquè les persones majors o amb dificultats puguin comunicar-se sense haver de fer absolutament res.

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, juntament amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA, convoquen la 16a edició dels Premis EmprèndeXXI, guardons de referència en l’ecosistema emprenedor, que a Aragó compten amb el suport de la Fundació Aragó Emprèn, pertanyent al Departament d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, com a organitzador territorial.

Aquest matí, en l’edifici Pignatelli, Pilar Molinero directora de l’Institut Aragonès de Foment, i Carlos Lacosta, director DayOne Ebre de CaixaBank han presentat les novetats de la nova edició i l’obertura de candidatures. Pedro Malo, CTO de Maximiliana, també ha participat en la jornada, amb el seu testimoniatge com a guanyador de la passada edició dels premis.

Pilar Moliner, directora de l’Institut Aragonès de Foment i patrona de la Fundació Aragó Emprèn, destaca “el suport que des del Govern d’Aragó s’ha brindat a més de 300 startups en aquests 15 anys de trajectòria, a través de l’Institut Aragonès de Foment i la Fundació Aragó Emprèn com a organitzador territorial d’aquests premis” i reitera “el compromís a continuar impulsant iniciatives com aquesta que posen el focus en l’emprenedoria més innovadora”.

“Des de DayOne entenem que les start-ups són les empreses del futur, i els Premis EmprèndeXXI, que avui presentem, suposen un acompanyament i un impuls perquè puguin continuar creixent en el mercat. Els premis són una porta oberta a un món d’oportunitats” ha apuntat Lacosta, director DayOne Ebre.

Per a Pedro Malo “va ser un honor guanyar EmprèndeXXI, el premi que més ens ha aportat, des del procés de inscripcion, anar superant cada fase fins a ser finalistes i per descomptat ser els guanyadors en una disputada final”. Premi que els ha sumat en tres vessants, la dotació econòmica, el reconeixement que atorga ser guanyador dels premis amb més reputació del sector i la part formativa i de pertinença a una comunitat, transversal i de tots els colors i procedències.

Les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través de la web www.emprendedorxxi.es des del 26 d’octubre fins al 5 de desembre.

En aquesta edició, es lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes). En aquesta fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros.

En paral·lel, es premiarà a les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros. En total, s’han definit un total de sis reptes:

  • BancaXXI: La transformació digital i tecnològica del sector financer: Solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer (banca i assegurances).
  • CiudadXXI: Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Dirigit a empreses que plantegin solucions per a fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada.
  • PlanetaXXI: La sostenibilitat mediambiental, un planeta millor per a les noves generacions: Aquest repte busca propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per a un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.
  • SilverXXI: Assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia: Aquest repte es dirigeix a sectors com el agetech, ciències de la vida, e-health, mobilitat reduïda, turisme sènior, esport, fitness… En definitiva, es tracta d’innovar en tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia.
  • SemillaXXI: Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari: Solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per a establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable.
  • ViveXXI: Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització.

Els guardons compten amb el suport de diferents àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d’Empreses, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, Banca Negocis i CaixaBank Sèniors.

A més, només per presentar la seva candidatura als Premis EmprendeXXI, les empreses participants accediran a sessions formatives en línia sobre algunes de les principals temàtiques d’interès per a les start-ups.

Per part seva, ENISA ofereix als qui participin en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les seves diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement, AgroInnpulso i Emprenedores Digitals.

Formació internacional

En aquesta edició s’atorgaran dos accèssits que tindran una dotació de 10.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l’empresa amb major influència positiva en la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Per part seva, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya, i la Agência Nacional dona Inovaçao de Portugal, que lliuraran també dos accèssits a la innovació.

A més dels premis en metàl·lic, tant els qui guanyin a nivell territorial com les empreses guanyadores i una finalista de cadascuna de les categories plantejades com a reptes i els qui guanyin els accèssits també tindran accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartit per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Les persones seleccionades per a participar en la formació també tindran l’oportunitat d’estar en els Investors Day EmprendeXXI, jornades on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.

A més, les start-ups guardonades també formaran part de la comunitat AlumniXXI, que és un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixements, idees i experiències entre els fundadors i fundadores de les empreses premiades al llarg de la història dels Premis EmprendeXXI. Es tracta d’una iniciativa que combina una comunitat virtual i trobades presencials que ajuda a reforçar vincles i crear sinergies entre els qui hagin estat premiats i l’ecosistema emprenedor i de la innovació.

D’altra banda, les persones participants també podran prendre part en el programa d’innovació oberta DayOne Open Innovation Program per a desenvolupar pilots amb el grup CaixaBank.

Des de la seva creació en 2007, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 465 empreses.

Sobre DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per a acompanyar a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d’una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne se secunda i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d’activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per emprenedors i emprenedores.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 milions d’euros.

La cartera històrica de ENISA supera els 7.800 préstecs destinats a prop de 6.700 empreses per un import de més de 1.190 milions d’euros.

Sobre Fundació Aragó Emprèn

La Fundació Aragó Emprèn és una entida pública que té per objecte principal promoure la cultura i iniciativa emprenedora a Aragó afavorint la generació d’un teixit empresarial innovador, per a contribuir a un desenvolupament socioeconòmic sostenible dels seus habitants i territoris.

És l’encarregada de coordinar a tots els organismes que presten serveis a l’emprenedor a Aragó, al mateix temps que desenvolupa diferents activitats de promoció i foment realitzant accions en tota la cadena de valor de l’emprenedoria.

El Patronat de la Fundació Aragó Emprèn està integrada per 20 entitats patrones; l’Institut Aragonès de Foment, Confederació d’Empresaris de Saragossa, Confederació d’Empresaris d’Aragó, Institut Aragonès d’Ocupació, Associació de Joves Empresaris d’Aragó, Consell Aragonès de Cambres de Comerç, Universitat de Saragossa, Universitat Sant Jordi, Fundació Caixa de la Immaculada, Ibercaja Banc, Institut Aragonès de la Joventut, Institut Aragonès de la Dona, Fundació Parc Tecnològic Aula *Dei, Fundació Caixa Rural d’Aragó, *UPTA-Aragó i CEPYME Aragó.