Naturbec, guardonada als Premis EmprènXXI com la start-up amb major potencial de la Regió de Múrcia

ganador-dayone-innovation-summit-murcia-17-edicion

La start-up Naturbec ha estat reconeguda als Premis EmprènXXI com l’empresa de base tecnològica més innovadora de la Regió de Múrcia. Aquests guardons, concedits per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria i Turisme, a través d’ENISA, celebren enguany la seva 17a edició. L’entrega territorial dels Premis EmprènXXI a la Regió de Múrcia compta amb el suport de l’Institut de Foment de la Regió de Múrcia.

Naturbec és una empresa centrada en la innovació en el sector de l’agricultura, mitjançant la producció de biofertilitzants de primera línia. Utilitzant microorganismes especialitzats, l’empresa busca promoure pràctiques d’agricultura sostenible, millorar el rendiment de les collites i contribuir a la preservació del medi ambient, redefinint així la producció agrícola amb una visió cap al futur. Aquest projecte ha resultat seleccionat entre les 46 candidatures que s’han presentat als guardons a la Regió de Múrcia. Els Premis EmprènXXI s’han consolidat com uns guardons de referència per a l’ecosistema emprenedor, tant a escala nacional com autonòmica.

Impuls a través de formació especialitzada en innovació

Amb aquest guardó, Naturbec ha rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació en un hub d’innovació de referència global. Es tracta de Moonshot Thinking for entrepreneurs, una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement impartida per personal docent d’ESADE.

A més, Naturbec també tindrà l’oportunitat de participar en els Investors Day EmprènXXI, unes jornades on podran mantenir contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l’ecosistema emprenedor, i passaran a formar part de la comunitat AlumniXXI, composta per fundadors i guanyadors d’edicions passades.


L’entrega dels Premis EmprènXXI, celebrada en el marc del DayOne Innovation Summit Regió de Múrcia, ha comptat amb la presència de professionals de la Direcció Territorial de CaixaBank, ENISA i l’Institut de Foment de la Regió de Múrcia, entre d’altres ponents. El jurat encarregat de seleccionar l’empresa guanyadora ha estat compost per membres rellevants de l’ecosistema regional d’emprenedoria, com la directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García; el president de CROEM, José María Albarracín; el president de l’INFO, Joaquín Gómez; la presidenta de l’Associació de Joves Empresaris de la Regió de Múrcia, Almudena Abellán; la directora del CEEIM, Esther Peñalver; el director general d’Aválam, Luis Martínez de Salas; o el director d’Operacions d’ENISA, Juan Manuel Garrido; entre d’altres.

ganador-finalistas-premio-emprendexxi-region-murcia-17-edicion

Les empreses més innovadores i amb més potencial de la Regió de Múrcia

A més de Naturbec, en l’esdeveniment han participat la resta de start-ups finalistes a la Regió de Múrcia, que han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes:

  • Biuwer emerge com una plataforma revolucionària d’Embedded Analytics, dissenyada específicament perquè empreses SaaS i proveïdors de programari enriqueixin les seves aplicacions amb visualitzacions de dades avançades. Aquesta eina intuitiva permet la creació i integració de gràfics, quadres de comandament, indicadors, mapes i taules, facilitant l’anàlisi i la interpretació de les dades de manera efectiva i eficient.
  • Guimarana Dream Food es posiciona a l’avantguarda de la tecnologia aplicada als aliments, o ‘Foodtech’, impulsant un canvi en el consum alimentari cap a opcions més saludables, sostenibles i accessibles. A través de la seva gamma de productes plant based i clean label, rics en sabor, Guimarana Dream Food està facilitant una transició alimentària significativa per a consumidors conscients a tot el món.
  • Trabem Health AI es presenta com un pioner en l’àmbit del programari per a la gestió de clíniques de salut. Amb el lema “Amb TRABEM estem reinventant el programari per a clíniques de salut”, l’empresa es compromet a ser la plataforma de cures mèdiques del futur, oferint solucions innovadores que transformaran l’atenció en salut.
  • Viva In Vitro Diagnostics destaca com a líder internacional en la recerca i desenvolupament (R&D) d’inflamassomes. Especialitzats en la innovació en NLRP3 i processos inflamatoris, aquestes start-ups aporten solucions i serveis d’avantguarda en el camp biomèdic, amb un enfocament particular en la sepsi, establint nous estàndards en la recerca biomèdica.

Totes aquestes empreses poden ser els futurs referents de l’ecosistema emprenedor a la Regió de Múrcia. Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA reconeixen avui solucions pels reptes del demà, aquells que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós.

17 anys fomentant l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

Els Premis EmprènXXI es van crear el 2007 amb la finalitat de fomentar i recolzar aquelles companyies amb menys de tres anys de trajectòria que, a través de la seva tasca, generen major impacte en el seu territori i ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual. En aquesta línia, des dels seus inicis, el programa ha invertit prop de 8,3 milions d’euros en premis en metàl·lic i en accions d’acompanyament i visibilitat, que han beneficiat a gairebé 500 empreses.

Com cada any, en aquesta edició es lliurarà un total de 19 guardons a nivell territorial: 17 a Espanya (un per cada autonomia) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes) i, d’altra banda, també es premiarà amb 12.000 euros a les 12 empreses que, independentment del territori, ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes del demà.

Concretament, en aquesta edició s’han definit sis grans reptes concentrats en 12 desafiaments centrats en la preservació dels recursos naturals i l’agricultura sostenible; el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties; el desenvolupament del talent humà; el creixement de ciutats sostenibles; l’aplicació de la innovació i tecnologia en els diferents sectors, i la transformació de les experiències d’oci.

A més, es farà entrega de dos accessits especials en l’àmbit de la sostenibilitat, a l’empresa més sostenible segons els criteris ESG i a la innovació tecnològica més disruptiva. Ambdós accessits estan dotats amb un premi en metàl·lic de 9.000 euros.


En aquesta edició, els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Séniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualiza.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que recolzen el creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una tasca de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Galícia i Catalunya. Actualment, ja cobreix i presta serveis especialitzats a 14 comunitats autònomes. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de trobada entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança, juntament amb ENISA, cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprendeXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública adscrita al Ministeri d’Indústria i Turisme, la missió de la qual és contribuir a què projectes viables i innovadors, impulsats per emprenedores i emprenedors o petites i mitjanes empreses espanyoles, trobin la finançament necessària per desenvolupar-se i competir en un mercat global.

Aquest impuls financer es materialitza en préstecs participatius, amb importes entre 25.000 i 1,5 milions d’euros, que no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent. Es tracta d’una alternativa de finançament que s’ajusta de manera especialment adequada a les necessitats de la pime.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

La cartera històrica d’ENISA supera els 8.685 préstecs destinats a 7.580 empreses, per un import total de més de 1.332 milions d’euros invertits.
A més, ENISA, a través de l’encàrrec del Govern, ha assumit el paper d’entitat certificadora per a les empreses emergents que desitgen aprofitar els beneficis fiscals i socials de la coneguda com a Llei de Startups, una legislació pionera a Europa que crea un entorn legal favorable per al creixement i èxit de les start-ups.

Sobre l’INFO

L’Institut de Foment és l’agència de desenvolupament econòmic de la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia que té encomanat l’impuls i desenvolupament del teixit empresarial, estimulant la competitivitat, la innovació i la productivitat de les empreses regionals, especialment de les pimes, per tal que generin ocupació de qualitat i estable. Entre les seves atribucions, com a entitat adscrita a la Conselleria d’Empresa, Economia Social i Autònoms, destaquen: el desenvolupament tecnològic i innovador de les empreses regionals, la seva expansió internacional de les empreses, prestació de serveis de consultoria i assessorament a les empreses en projectes d’inversió, inclosos els concernits pels equipaments industrials (parcs empresarials, localitzacions industrials) i nodes logístics i facilitar l’accés a projectes, finançament i instruments oferts per la Unió Europea, entre d’altres.