Moonshot Thinking for Entrepreneurs’: les guanyadores de Premis EmprendeXXI connecten amb l’ecosistema internacional a Munic

La setmana passada les startups guanyadores de la 16a edició de Premis EmprènXXI acompanyats pels equips de CaixaBank DayOne i Enisa van poder gaudir d’una oportunitat única per a continuar aprenent i connectant amb l’ecosistema innovador internacional.

Gràcies al programa de formació ‘Moonshot Thinking for Entrepreneurs’ organitzat per ESADE, prop de 30 startups guanyadores d’aquesta edició de Premis EmprendeXXI van ser a la ciutat alemanya de Munic on han pogut gaudir de jornades de formació, activitats de networking i visites a empreses on van poder conèixer de primera la innovació dins de grans corporacions, startups i scaleups que els van servir de gran utilitat per a saber com fer créixer el seu projecte.

En el programa van participar Rever, Legit Health, Hotelverse, Sycai Medical, FLEXOFibers, Arkadia Space, Cimico, H2SITE, LUGGit, Alice Biometrics, Thermogreen, Lain Tech, Bread Free, Banbu, Adamo Robot, INBENTUS, Moso3D, Smallops, Fibres Naturales Canarias, LiberaBio, IKOS TECH, Rooteco, Fidufoods i Iberbox.

Durant la primera jornada el focus del programa que dirigeix Iván Boarull, CIO de ESADE i responsable d’aquesta formació, va estar a posar en context la metodologia ‘Moonshot Thinking” i com poder aplicar-ho en els projectes de les startups premiades i que té per objectiu que els emprenedors siguin més ambiciosos amb els seus projectes; ajudar-los a “pensar en gran”.

Per a Bofarull “és el programa on trobaràs un aprenentatge infinit i t’uniràs a un grup de treball que es convertirà en la pròxima generació d’empreses globals d’Espanya i Portugal”.

Durant la segona jornada, el dia 11, els nostres emprenedors van viure de primera mà com grans corporacions com a BMW Group apliquen la innovació dia a dia en els seus projectes.

A més van tenir l’oportunitat de realitzar un Tour VIP per tota la seva planta de producció a Munic, on treballen 7.000 persones i 2.000 robots, amb una producció diària d’uns 900 cotxes.

Després de la visita a BMW Group van fer el salt al Technical University of Munic (TUM) on van descobrir el suport que ofereix aquesta entitat quant a innovació des de diferents àmbits, des de la fase d’incubació, acceleració i inversió en startups. TUM és un centre de referència per al talent i l’excel·lència de la ciutat, i compta a més amb el “Makerspace” un espai on les startups de la xarxa poden crear prototips.

També van tenir l’oportunitat de conèixer Agile Robots AG, una de les scaleups de més ràpid creixement de l’ecosistema, creada en 2018 i que ja ha aconseguit aixecar 271 milions de dòlars d’inversió amb inversors com SoftBank i Foxconn.

Per a Francho García, CEO de Arkadia Space, un dels participants d’aquesta sessió del programa, va destacar que “per a nosaltres és una meravella estar a Munic ja que és una ciutat referent dins del sector aeroespacial”, a més destaca que gràcies a la seva presència en aquesta formació també “hem pogut aprendre molt dels companys, de com han fet les coses. com han solucionat els reptes als quals ara nosaltres ens estem enfrontant i també hem trobat una manera d’obrir la ment, pensar d’una forma diferent i molt més ambiciosa”.

Per a finalitzar la jornada, es va organitzar una trobada de networking amb inversors, emprenedors i membres de l’ecosistema de Munic.

Continuem amb la tercera jornada el dia 12, vivint grans moments i experiències. Una d’elles va ser descobrir com la innovació és aplicada en grans companyies com IBM Watson, i startups com Ambright GmbH i LYMB.io

Primer descobrim la seu d’IBM Watson a Munic, coneixent el seu ecosistema innovador i com es relacionen amb startups i altres entitats amb un ‘journey’ exclusiu creat per la companyia per a desenvolupar la seva proposta de valor enfocada a clients. A més, ens van explicar com va ser el llançament revolucionari de WatsonX, la plataforma de IA i dades per a empreses, que llancen com a resposta a ChatGPT.

També vam conèixer l’activitat de Lymb.io, que a través d’innovació i idees disruptives, utilitzen el gamming sent una de les indústries més avançades del moment.

L’última jornada d’aquesta formació al costat de ESADE, les startups van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions de Reactive Robotics, una empresa especialitzada en robòtica mèdica assistencial, que a través de la seva innovadora tecnologia ajuda als pacients en els seus processos de recuperació.

I van conèixer a través de David Pistoni, cofundador i CEO de Zeleros Hyperloop, l’evolució d’aquesta startup que va començar la seva marxa a la Comunitat Valenciana, un projecte que dissenya i desenvolupa noves tecnologies per al transport sostenible i eficient, que permetran viatjar a 1000 km/h amb energies renovables, combinant el millor de la indústria aeronàutica i ferroviària.

A més de poder obtenir tota la formació i el coneixement de la mà de grans referents empresarials, gràcies als mentors que participen en aquestes jornades, han pogut aprendre a observar el seu propi negoci des d’una òptica diferent, podent així millorar la seva capacitat de decisió per a convertir-se en empreses disruptives i analitzar els seus pròxims passos a seguir.

Valentina Rojas, directora estratègica de FLEXOfibers, destaca que Moonshot Thinking ha estat “una experiència increïble on pots tenir l’oportunitat de conèixer diferents enfocaments i emprenedories i aprendre d’una metodologia que portarà el teu negoci al pròxim nivell”.

Sens dubte, aquesta experiència ha suposat per a les guanyadores de Premis EmprénXXI una gran oportunitat per a compartir impressions sobre els seus projectes dins de l’ecosistema internacional, afermar la xarxa de contactes amb altres Alumni i aprendre dels millors professionals i casos d’èxit, obrint-los la ment per a continuar “pensant en gran”.

Vols conèixer més sobre l’experiència dels fundadors en el programa? Escolta els testimonials en aquesta llista de reproducció.