Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions guanyen els premis EmprenedorXXI a Catalunya

Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions guanyen els premis EmprenedorXXI a Catalunya

  • GlyCardial Diagnostics, una spin-off de l’Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC, està duent a terme el desenvolupament d’un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució dels pacients després de patir un esdeveniment isquèmic. Per la seva part, Mitiga Solutions, una spin-off del Barcelona Supercomputing Center, està especialitzada a avaluar i mitigar els impactes dels perills naturals (erupcions volcàniques, tempestes de sorra, salinització de l’aigua…) per a les indústries de l’aviació i les assegurances.
  • El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa d’acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions han guanyat els premis EmprenedorXXI a Catalunya, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Catalunya, els premis EmprenedorXXI s’organitzen amb la col·laboració d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona; Barcelona Tech City i Barcelona Global.

Els guardons s’han lliurat avui en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Catalunya.

Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, ha inaugurat la jornada i ha destacat la tasca que duen a terme aquests guardons, que s’han convertit en un referent per a start-ups a Espanya i Portugal. Tal com ha assenyalat Alcaraz, “els premis EmprenedorXXI són un reconeixement important als emprenedors que creen productes i serveis innovadors únics en el mercat i que han convertit la seva idea en una empresa”. A més, ha destacat que “són una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria en l’àmbit ibèric”.

Així mateix, a l’acte han assistit Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya; Carlos Gramunt, director d’Empreses de la direcció territorial de CaixaBank a Barcelona, i Jordi García, director d’Operacions d’Enisa.

Les empreses GlyCardial Diagnostics i Mitiga Solutions guanyen els premis EmprenedorXXI a Catalunya

Premi econòmic i viatge a Silicon Valley

En aquesta edició dels premis EmprenedorXXI, hi han participat 142 empreses catalanes. Les dues empreses guanyadores obtindran una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

GlyCardial Diagnostics, una spin-off de l’Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que es va crear a Barcelona el setembre de 2017, està duent a terme el desenvolupament d’un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca i la predicció de l’evolució dels pacients després de patir un esdeveniment isquèmic (quan disminueix la circulació de sang a través de les artèries d’una zona determinada). Per la seva part, Mitiga Solutions, una spin-off del Barcelona Supercomputing Center i també ubicada a Barcelona, és una empresa especialitzada a avaluar i mitigar els impactes dels perills naturals (erupcions volcàniques, tempestes de sorra, salinització de l’aigua…) per a les indústries de l’aviació i les assegurances. Desenvolupa i comercialitza, entre d’altres, el primer servei per quantificar els riscos atmosfèrics en temps real per millorar la gestió del trànsit aeri, per fer càlculs de cobertura per assegurances i per millorar la capacitat d’adaptació de les ciutats.

El 14 de maig vinent es lliuraran els premis EmprenedorXXI a escala sectorial, en què es premiarà en l’àmbit ibèric les empreses amb més potencial de creixement en els àmbits d’Agro Tech, Tourism Tech, Impact Tech, Fin&Insur Tech, Health Tech i Commerce Tech.

Principals reptes de la ciutat de Barcelona

En el DayOne Innovation Summit celebrat al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, l’entitat ha reunit més de 200 persones. Al llarg de la jornada, que s’ha centrat a abordar els principals reptes que la ciutat de Barcelona ha d’afrontar, han tingut lloc workshops, masterclasses, ponències i taules rodones, en les quals diversos experts han debatut sobre la mobilitat a Barcelona, el repte del turisme a la capital catalana, el desafiament de l’habitatge i sobre diversitat.

A més, s’han organitzat activitats de networking sectorial entorn de l’habitatge, el turisme, la mobilitat i el talent femení, en les quals els assistents han pogut connectar amb la resta d’agents de l’ecosistema, players i empresaris d’aquests sectors, així com departaments i àrees de CaixaBank.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc, presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Cortázar com a conseller delegat, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat elegit com a millor banc d’Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l’entitat ha estat triada Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d’Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista nord-americana Global Finance. A més, ha estat premiada com a Banc de l’Any 2018 a Espanya (Bank of the Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times. Així mateix, el 2018 Euromoney ha elegit l’entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d’euros.