L’empresa XUQ guanya els premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa

L’empresa XUQ guanya els premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa

  • XUQ desenvolupa un nou concepte de turisme rural a través d’allotjaments cova amb segles d’antiguitat.
  • El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa d’acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge

L’empresa XUQ ha guanyat els premis EmprenedorXXI a Castella-la Manxa, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Castella-la Manxa, també hi participa com a entitat organitzadora la Cambra de Comerç de Ciudad Real.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Castella-la Manxa.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade amb la col·laboració de la Singularity University, o bé un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, a la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Isabel Moreno, directora territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura, ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. XUQ és un grup d’allotjament turístic que ha desenvolupat un nou concepte de turisme rural a través d’allotjaments cova a la gorja del Xúquer, de manera que ha tornat la vida a allò que només eren ruïnes.

Com a primera finalista ha estat seleccionada la Clínica Pediátrica Centro de Desarrollo Infantil de Ciudad Real, un centre sanitari de titularitat privada especialitzat en diagnòstic, tractament i recerca dels trastorns del neurodesenvolupament i alteracions genètiques que afecten el desenvolupament. Les seves actuacions es duen a terme amb implicació de la família i el terapeuta, per tal de formar una aliança clinicofamiliar de llarg recorregut.

El segon finalista ha estat Adopta un abuelo, un programa intergeneracional de companyia per a la tercera edat amb l’objectiu que les persones grans se sentin escoltades, acompanyades i estimades mentre els joves voluntaris aprenen valors durant les visites.

En aquesta edició, hi han participat 14 empreses de Castella-la Manxa.

DayOne Innovation Summit a Castella-la Manxa

En la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Cambra de Comerç de Ciudad Real, l’entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada han tingut lloc workshops, masterclasses, ponències i taules rodones, en les quals diversos experts, com Mercedes Castiel, assessora en Transformació Digital, han explicat les noves tendències del sector i la importància de la innovació en l’economia. A més, també s’han exposat casos d’èxit com MADRIJA, premi EmprenedorXXI a Castella-la Manxa en l’edició de 2018; Impulsa AGRO…

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d’Espanya i Portugal, es lliuraran dinou guardons a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: disset a Espanya (un per comunitat autònoma) i dos a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s’atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades d’entre el conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S’han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i a les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d’un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D’altra banda, l’Ambaixada d’Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel.

A Portugal, l’Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Enguany, els premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, fet que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i a Portugal. Des que es va crear el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculats a l’emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc, presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Cortázar com a conseller delegat, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat elegit com a millor banc d’Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l’entitat ha estat triada Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d’Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista nord-americana Global Finance. A més, ha estat premiada com a Banc de l’Any 2018 a Espanya (Bank of the Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times. Així mateix, el 2018 Euromoney ha elegit l’entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d’euros.

Sobre la Cambra de Comerç de Ciudad Real

Es tracta d’una corporació de dret públic que du a terme funcions de caràcter consultiu i de col·laboració amb les administracions públiques. Promou la creació d’empreses, la seva competitivitat i internacionalització. Alineada amb els interessos de les empreses i dels emprenedors, es caracteritza pel seu dinamisme, proximitat i vocació de servei. El seu enfocament empresarial fa que disposi d’equips professionals formats, implicats i amb experiència a oferir solucions a les necessitats que les empreses tenen en les seves diferents àrees d’activitat.