L’empresa OpositaTest guanya els premis EmprenedorXXI a Galícia

L’empresa OpositaTest guanya els premis EmprenedorXXI a Galícia

  • OpositaTest és una plataforma on-line de preparació de proves tipus test per als processos selectius de les administracions públiques
  • El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa d’acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

L’empresa OpositaTest ha guanyat els premis EmprenedorXXI a Galícia, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Galícia, també hi participa com a entitat organitzadora l’Igape.

El guardó s’ha lliurat en el marc de la jornada d’innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Galícia.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l’accés a un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade amb la col·laboració de la Singularity University, o bé un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, a la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El conselleiro de Economia, Emprego e Industria Francisco Conde ha presidit el lliurament del premi i ha reconegut l’actitud dels emprenedors. OpositaTest és una empresa establerta a la Corunya que ofereix una plataforma on-line de preparació de proves tipus test per als processos selectius de les administracions públiques. Les altres quatre finalistes del Premi EmprenedorXXI van ser les empreses Kalekoi, Netum Solutions, Convert.Fit i Muutech.

DayOne Innovation Summit a Galícia

En la jornada DayOne Innovation Summit celebrada a la Cidade da Cultura, a Santiago, l’entitat ha reunit més de cent persones de l’ecosistema tecnològic i innovador gallec. Al llarg del matí, han tingut lloc workshops, masterclasses, ponències i taules rodones, amb la presència d’experts, com Ángel Bonet o Samuel Epstein, que han explicat les noves tendències del sector de les tecnologies i el cas particular d’èxit d’Israel en l’àmbit de la innovació, respectivament.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d’Espanya i Portugal, es lliuraran dinou guardons a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: disset a Espanya (un per comunitat autònoma) i dos a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s’atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades d’entre el conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S’han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i a les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d’un programa internacional d’acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D’altra banda, l’Ambaixada d’Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d’una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Estrangers d’Israel.

A Portugal, l’Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Enguany, els premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, fet que converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i a Portugal. Des que es va crear el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculats a l’emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l’impuls dels millors projectes d’emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc, presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Cortázar com a conseller delegat, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat elegit com a millor banc d’Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l’entitat ha estat triada Millor Banc a Espanya 2019 per cinquè any consecutiu i Millor Banc d’Europa Occidental 2019 per primera vegada per la revista nord-americana Global Finance. A més, ha estat premiada com a Banc de l’Any 2018 a Espanya (Bank of the Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times. Així mateix, el 2018 Euromoney ha elegit l’entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index.

Sobre Enisa

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d’euros.

Sobre l’Igape

L’Institut Gallec de Promoció Econòmica (IGAPE) és l’organisme encarregat per la Xunta de Galícia de coordinar, a través de la Unidad Galicia Emprende, els serveis públics de formació i assessorament i els instruments de suport als nous projectes empresarials, d’acord amb la Llei d’emprenedoria de Galícia.

A més de facilitar serveis gratuïts adaptats a la fase de desenvolupament de cada projecte emprenedor, l’Igape impulsa, en col·laboració amb altres entitats, una àmplia xarxa d’acceleradores per facilitar la posada en marxa de nous projectes empresarials. Alhora, i conjuntament amb XESGALICIA, disposa d’una gran varietat d’instruments per facilitar el finançament de noves empreses.