Legit.Health, guardonada als Premis EmprènXXI com la start-up amb més potencial d’Euskadi

startup-ganadora-pais-vasco-17-edicion

La start-up Legit.Health ha estat reconeguda als Premis EmprénXXI com l’empresa de base tecnològica més innovadora d’Euskadi. Aquests guardons, coatorgats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria i Turisme, a través d’ENISA, celebren aquest any la seva 17a edició. L’entrega territorial dels Premis EmprénXXI a Euskadi compta amb el suport del Govern Basc.

Legit.Health és una empresa centrada en l’àmbit mèdic, que diagnostica i mesura automàticament la gravetat de més de tres-centes patologies de la pell amb imatges de telèfons intel·ligents gràcies a l’aplicació de la Intel·ligència Artificial i la visió per ordinador validada mèdicament. A més, determina el grau d’afectació de la patologia i facilita al professional sanitari l’elecció del millor tractament. El seu projecte ha estat seleccionat entre les 63 candidatures que s’han presentat als guardons a Euskadi. Els Premis EmprénXXI s’han consolidat com uns guardons de referència per a l’ecosistema emprenedor, tant a escala nacional com autonòmica.

Impuls a través de formació especialitzada en innovació

Amb aquest guardó, Legit.Health ha rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació en un hub d’innovació de referència global. Es tracta de Moonshot Thinking for entrepreneurs, una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement impartida per personal docent d’ESADE.

A més, Legit.Health també tindrà l’oportunitat de participar en els Investors Day EmprénXXI, unes jornades on podran mantenir contacte amb inversors i empreses interessades en col·laborar amb l’ecosistema emprenedor, i passaran a formar part de la comunitat AlumniXXI, composta per fundadors i guanyadors d’edicions passades.

L’entrega dels Premis EmprénXXI, celebrada en el marc del DayOne Innovation Summit Euskadi, ha comptat amb la presència de professionals de la Direcció Territorial de CaixaBank, ENISA i del Govern Basc, entre d’altres ponents. El jurat encarregat de seleccionar l’empresa guanyadora ha estat compost per membres rellevants de l’ecosistema regional d’emprenedoria, pertanyents, entre d’altres, a SPRI, Mondragon Innovació i les principals organitzacions empresarials.

Les empreses més innovadores i amb major potencial d’Euskadi

A més de Legit.Health, en l’esdeveniment han participat la resta de start-ups finalistes a Euskadi, que han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes:

  • CULTZYME desenvolupa biorreactors intel·ligents multipropòsit per ajudar les empreses biotecnològiques a accelerar el desenvolupament d’aliments cel·lulars, teràpies noves i materials.
  • LUP desenvolupa solucions basades en Intel·ligència Artificial que converteixen text en veu per trencar la barrera de la lectura. El seu objectiu és donar autonomia i independència perquè les persones amb dificultats de lectura tornin a realitzar accions quotidianes com, per exemple, llegir un diari, comprar o demanar en un restaurant.
  • Motmo és una plataforma on els artistes originals ensenyen com interpretar les seves cançons. Gràcies a un reproductor interactiu basat en Intel·ligència Artificial que permet la generació automàtica de partitures.
  • Test4Safe ha dissenyat unes tires reactives que detecten l’aplicació de drogues de submissió en begudes. El seu objectiu és evitar els abusos que tenen lloc sota els efectes de la submissió química.

Totes aquestes empreses poden ser els futurs referents de l’ecosistema emprenedor a Euskadi. Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA reconeixen avui solucions per als reptes del demà, aquells que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós.

17 anys fomentant l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

Els Premis EmprénXXI es van crear el 2007 amb la finalitat de fomentar i recolzar aquelles companyies amb menys de tres anys de trajectòria que, a través de la seva tasca, generen major impacte al seu territori i ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual. En aquesta línia, des dels seus inicis, el programa ha invertit prop de 8,3 milions d’euros en premis en metàl·lic i en accions d’acompanyament i visibilitat, que han beneficiat gairebé 500 empreses.

Com cada any, en aquesta edició es lliurarà un total de 19 guardons a nivell territorial: 17 a Espanya (un per cada autonomia) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes) i, d’altra banda, també es premiarà amb 12.000 euros les 12 empreses que, independentment del territori, ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes del demà.

Concretament, en aquesta edició s’han definit sis grans reptes concentrats en 12 desafiaments centrats en la preservació dels recursos naturals i l’agricultura sostenible; el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties; el desenvolupament del talent humà; el creixement de ciutats sostenibles; l’aplicació de la innovació i tecnologia en els diferents sectors, i la transformació de les experiències d’oci.

A més, es farà l’entrega de dos accèssits especials en l’àmbit de la sostenibilitat, a l’empresa més sostenible segons els criteris ESG i a la innovació tecnològica més disruptiva. Tots dos accèssits estan dotats amb un premi en metàl·lic de 9.000 euros.

En aquesta edició, els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Séniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualiza.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que recolzen el creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una tasca de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Galícia i Catalunya. Actualment, ja cobreix i presta serveis especialitzats a 14 comunitats autònomes. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de trobada entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajuden a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança, juntament amb ENISA, cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprénXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública adscrita al Ministeri d’Indústria i Turisme, la missió de la qual és contribuir a que projectes viables i innovadors, impulsats per emprenedores i emprenedors o petites i mitjanes empreses espanyoles, trobin la finançament necessària per desenvolupar-se i competir en un mercat global.

Aquest impuls financer es materialitza en préstecs participatius, amb importants entre 25.000 i 1,5 milions d’euros, que no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent. Es tracta d’una alternativa de finançament que s’ajusta de manera especialment adequada a les necessitats de la pime.

L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

La cartera històrica d’ENISA supera els 8.685 préstecs destinats a 7.580 empreses, per un import total de més de 1.332 milions d’euros invertits.

A més, ENISA, a través de l’encàrrec del Govern, ha assumit el paper d’entitat certificadora per a les empreses emergents que desitgen aprofitar els beneficis fiscals i socials de la coneguda com a Llei de Startups, una legislació pionera a Europa que crea un entorn legal favorable per al creixement i èxit de les start-ups.