Les Start-ups guanyadores de la quinzena edició dels Premis EmprendeXXI viatgen a Munic de la mà de CaixaBank DayOne i ESADE

Del 3 al 7 de juliol, prop de 30 Start-ups guanyadores de la 15a edició dels Premis EmprendeXXI van viatjar a Munic com a part del programa d’acompanyament internacional “Moonshot Thinking for Entrepreneurs” que CaixaBank DayOne i ESADE coorganitzen.

Munic s’ha convertit en un dels centres d’innovació més importants d’Europa, i acull a grans empreses i Start-ups amb ganes d’innovar. Per aquest motiu, la ciutat és un molt bon exemple a seguir quant a creixement empresarial i innovació es refereix.

No obstant això, més enllà de conèixer un dels principals hubs d’emprenedoria d’Europa, l’objectiu és ajudar-los a pensar en gran i ser més ambiciosos amb els seus projectes.

Durant els cuatros dies que va durar el programa, Fregata Space, Neuroscience Innovative Technologies, Airway Shield, OffUgo Mobilty, OWO Game, Innogando, Competize, Req Aluminium, EAVE, Bemyvega, Elliot Cloud, Corify Care, Maximiliana, LINQcase, Virtuleap, Pixel Voltaic, Roka Furadada, Foodration4all, Last.App, Oscillum, Fregata Space, Plexigrid, Taxdown, HarBest Market, BeePlanet, Fossa Systems, Weecover y Haddock, les Start-ups participants, van poder assistir a diverses sessions ‘Moonshot Thinking’ impartides per Iván Bofarull, CIO en ESADE, conèixer algunes de les principals empreses tecnològiques en diferents àmbits i alguns dels centres d’innovació més importants del país.

En diverses ocasions, els emprenedors van assistir al Science Congress Center Munic, seu seleccionada per a les sessions formatives, on l’enginy s’uneix al disseny i la ciència s’uneix als negocis. Un espai on es respira innovació i ciència a parts iguals.

Nicolas Colin, Fundador i CEO en The Family

Nicolas Colin, inversor amb més d’una dècada d’experiència en tecnologia, també va voler compartir les seves experiències i visions amb les Start-ups guanyadores de la quinzena edició dels Premis EmprendeXXI.

En el menjar amb Fireside Xat que compartim amb Nicolas, ens va explicar com en 2013 va fundar The Family, una empresa d’inversió global amb seu a Londres i la seva trajectòria fins a convertir-se en un dels grans Ventures europeus.

Celus

En la visita a Celus, els emprenedors van poder conèixer la manera més intel·ligent de fer electrònica a través d’una plataforma impulsada per Intel·ligència Artificial, que automatitza els processos manuals i redueix els temps de desenvolupament fins a un 90%.

A més, d’aquesta visita es van emportar els quatre Take Away bàsics per a Start-ups: curiositat per a estar al dia de les noves tendències, detectar una necessitat no resolta i generar una solució viable, generar acords d’interès i establir el focus en els nostres referents per a arribar a aconseguir els objectius,

Magazino

Magazino és una empresa que desenvolupa i construeix robots intel·ligents i mòbils per a la intralogística amb un maquinari i un programari que estan canviant el món del demà.

A través del Machine Learning, aconsegueixen que els robots actuïn de manera autònoma fins i tot en entorns dinàmics i desconeguts. Gràcies a l’aprenentatge constant a través de les conclusions que treuen d’un conjunt de dades, adapten les seves accions i processos en conseqüència de les necessitats que detecten en l’informe.

Yves Yemsi, COO en Lilium

En finalitzar la segona jornada del programa, Steffi Czerny, Managin Director en DLD, va oferir al costat del seu equip un esdeveniment de networking al qual van assistir més de 50 persones de l’ecosistema inversor i emprenedor de Munic.

En ell, van conèixer a Yves Yemsi, COO de Lilium, qui ens va explicar en profunditat el model de negoci d’aquest unicorn establert a Munic amb cotització en Nasdaq i més de 500 milions d’euros en inversió aixecada.

IBM Watson Center

L’IBM Watson Center és un centre d’innovació on interactuar i co-crear amb experts en actius intel·ligents, dades, intel·ligència artificial, núvol, seguretat, blockchain i computació quàntica, així com amb experts rellevants del sector.

En el seu tour per ell, les Start-ups van conèixer com es realitzen les recerques sobre la Intel·ligència Artificial i l’impacte dels algorismes en els negocis i la societat.

Agile Robots

Agile Robots és un unicorn d’alta tecnologia derivat del Centre Aeroespacial Alemany que busca ampliar els límits de la robòtica connectant la Intel·ligència Artificial amb el món físic.

Fundada en 2018, té com a objectiu tendir un pont entre la Intel·ligència Artificial i la robòtica per a oferir una interacció segura entre humans i robots.

Les 28 Start-ups guanyadores de la quinzena edició dels Premis EmprendeXXI ens van acompanyar durant aquests 4 dies d’activitats a la ciutat de Munic. Van ser 14 les empreses que han brindat sessions formatives en aquesta visita a la ciutat alemanya, amb l’objectiu de fomentar i impulsar el creixement per als projectes d’aquests prestigiosos emprenedors.

Accedeix a les entrevistes dels guanyadors de Premis EmprendeXXI a través del nostre canal de YouTube, fent clic aquí