La transformació de l’ús dels actius immobiliaris comercials amb Guillermo Preckler de Brickbro

Brickbro és un marketplace transaccional on es connecta oferta i demanda donant accés a actius immobiliaris comercials que experimenten un canvi d’ús. Guillermo Preckler, CEO i cofundador de la companyia ens conta que tendències estan veient en el sector i les seves conseqüències en el comportament de l’oferta i demanda, els canvis que ha experimentat el seu model de negoci i la seva visió a llarg termini.

Alex Ferreiro, dayOne: A què pain de la indústria esteu aportant una solució des de Brickbro?

Guillermo Preckler: Des de Brickbro estem aportant una solució al problema de liquiditat que existeix en el mercat i a la complexitat de les transaccions del sector immobiliari comercial. Amb el boom del comerç electrònic i la pandèmia, molts locals s’han quedat buits i la demanda d’aquesta gestió s’ha vist incrementada en el sector immobiliari. Per això, solucionem aquest pain de la indústria, facilitant el procés de compravenda de manera 100% digitalitzada combinant les parts que sí o sí que han de ser offline, perquè pugui arribar-se a convertir en el marketplace de referència.

Alex Ferreiro, dayOne Quina és la proposta de valor per al venedor, el comprador i els agents?

Guillermo Preckler: La nostra proposta de valor està orientada als tres pilars fonamentals de Brickbro: venedors, compradors i agents.

Amb el nostre model, al venedor li oferim vendre l’immoble al preu més alt possible de mercat, aconseguir una liquiditat gairebé immediata ja que el 90% de les operacions que tanquem és en menys de 57 dies i facilitats a l’hora de gestionar la transacció.

Al comprador li facilitem una plataforma amb la major oferta d’actius en aquest nínxol. Amb Brickbro el comprador s’assegura de comprar a un bon preu de mercat, ja que, treballem amb actius que estan un màxim de 6 mesos en la nostra cartera i compten amb una contrastació de valor amb Big Data per a assegurar-nos d’estar oferint l’actiu al millor preu possible. A més, gestionem tot el procés de forma digitalitzada i té una garantia de check legal i tècnic de l’immoble.

Finalment, treballem amb agents locals que compten amb dues maneres d’enfortir el seu negoci, per mitjà de la captació i la venda i, a més, aconsegueixen uns honoraris amb tot el procés.

Alex Ferreiro, dayOne: En el vostre model heu eliminat l’opció de compra, per què i quins avantatges us proporciona?

Guillermo Preckler: Sí, en Brickbro hem eliminat l’opció de compra en adonar-nos que no estava alineat amb la visió de l’empresa d’arribar a generar un impacte de manera global: necessitàvem molt de finançament i estàvem molt exposats al risc de canvi en el mercat.

Per això, decidim encaminar el projecte i convertir-nos en un marketplace transaccional amb el qual afegim valor connectant oferta i demanda amb un projecte que exposa un canvi d’ús. D’aquesta manera, generem un avantatge competitiu que passa per no vendre el mateix immoble perquè es transforma durant el procés d’origen fins al final.

Alex Ferreiro, dayOne: En quin segment de mercat, actius immobiliaris us centreu actualment i quina és la vostra visió?

Guillermo Preckler: Actualment estem centrats en el sector immobiliari comercial, és a dir, transaccionem amb locals, oficines, naus industrials, pàrquings, etc.

La nostra visió és ser un marketplace transaccional de referència a nivell mundial. Com per exemple, han aconseguit posicionar-se Booking o Airbnb en el sector travel. Abans no pensaves que podries reservar una habitació des de la teva casa per a anar de viatge a la Xina, però ara és possible. En Brickbro aspirem a trencar aquesta barrera i portar el negoci offline al món en línia 100% per a aconseguir ser el marketplace de referència que et permeti gestionar el procés de compravenda des del sofà de la teva casa.

Alex Ferreiro, dayOne: Quantes operacions porteu fins avui enguany, import i quins usos li doneu als locals?

Guillermo Preckler: Enguany, fins avui, estem per sobre de les 100 operacions amb un tiquet mitjà de 225.000 €.

Als locals comercials els donem diferents usos: de local a habitatge, oficina, dark kitchens, dark stores, horts urbans, entre altres.

Alex Ferreiro, dayOne: Quin va ser l’impacte de la pandèmia en els locals i quina tendència esteu veient?

Guillermo Preckler: Un dels impactes més importants de la pandèmia va ser l’augment d’oferta durant aquest període. Això fa que previsiblement pogués ser més barat però hem vist una tendència en la qual el venedor vol vendre al preu original de compra i, això, no s’adapta al mercat actual.

Per això, indiquem al venedor que si vol vendre l’actiu a aquest preu, haurà de vendre un projecte que permeti revaloritzar l’immoble en el mercat.

A més, hem vist noves tendències amb l’auge de l’e-commerce, les preferències del comprador per trobar espais fora de la ciutat o la necessitat de trobar espais que estiguin més oberts.

Alex Ferreiro, dayOne: Quin paper juga la tecnologia en la vostra companyia?

Guillermo Preckler: Estem en un sector súper tradicional i en Brickbro treballem a digitalitzar al màxim tot el procés. Per això, la tecnologia juga un paper fonamental en la nostra plataforma.

Gràcies a la tecnologia que estem desenvolupant i a la integració amb diferents eines de Big Data i IA, podem tenir tota la cadena de valor digitalitzada. A més, amb l’ús del Big Data podem recopilar tota la informació necessària per a dur a terme una anàlisi exhaustiva dels possibles usos que pot tenir un immoble. Ajuntem això amb la combinació del nostre CRM, accions de màrqueting i cartera d’inversors per a poder arribar a milions de persones en segons.

Alex Ferreiro, dayOne: Per a finalitzar quin emprenedor citaries com a referència per a vosaltres?

Guillermo Preckler: Podria dir que en comptes d’emprenedors de referència tinc casos d’èxit que inspiren a seguir aquest camí. A nivell local, nomenaria casos com els de Glovo o Factorial que han aconseguit crear una empresa consolidada i tenir un projecte que funciona.

A més, m’inspiro molt en lectures o llibres de management, cultura o el sector immobiliari de gent que ha format part de l’ecosistema emprenedor. Un dels quals prenc com a referència és la trayectoría de l’ex VP de vendes de Hubspot.

Álex Ferreiro, Product Manager @ CaixaBank DayOne