La gestió del talent i el lideratge en startups

En l’última sessió de contingut hem tingut el privilegi d’endinsar-nos en un tema crucial per a l’ecosistema emprenedor: la gestió del talent i el lideratge en startups. Aquesta trobada va comptar amb la participació de veus líders en el sector: Ernest Sánchez Co-Founder & Managing Partner at Nuclio Digital Business, Alex Ferreiro, Manager at CaixaBank DayOne i Vanessa Palmer Business Development & Product Manager CaixaBank DayOne. Ells van compartir les seves valuoses perspectives amb els participants de la 17a edició dels Premis EmprendeXXI.

La gestió del talent i lideratge en startups Ernest Sánchez Co-Founder & Managing Partner at Nuclio Digital Business, Alex Ferreiro, Manager at CaixaBank DayOne i Vanessa Palmer Business Development & Product Manager CaixaBank DayOne. Alex Ferreiro va obrir la sessió subratllant la importància de tres ingredients essencials per a l’èxit de les startups: talent, innovació i capacitat d’execució. Aquesta introducció va posar les bases per a una sessió profunda sobre com cultivar i liderar equips d’alt rendiment en un entorn tan dinàmic i de vegades incert com és el de les startups.

Les Claus per a la Gestió del Talent.

Ernest Sánchez va aprofundir en la gestió del talent dins de les empreses digitals, destacant no només la importància de contractar a les persones adequades sinó també de gestionar eficaçment les relacions amb els socis fundadors. Va ressaltar que el talent és la “matèria primera” de qualsevol companyia i que és crucial triar adequadament als socis. Una de les reflexions més impactants que va realitzar Ernest Sánchez va ser sobre la necessitat d’aprendre i reaccionar ràpidament davant els canvis del mercat, sense perdre l’essència de la visió inicial. A més, va assenyalar que el procés de captació de talent implica diversos elements clau: captació, retenció, cultura i decisions estratègiques. Sánchez també va abordar el tema dels conflictes entre socis, assenyalant que és una realitat amb la qual moltes startups han de lidiar. Va aconsellar que, en la formació de la companyia, és fonamental tenir clars els rols i expectatives, mencionant que “un bon soci no ha de ser necessàriament un bon COO”. En aquest sentit, va subratllar la importància d’elaborar un pacte de socis clar i just, que serveixi com a base per a una col·laboració efectiva i no com un mecanisme d’amenaça.

Atracció i Motivació del Talent

La sessió també va abordar estratègies per a atraure a persones altament motivades per la visió del projecte. Els ponents van coincidir en la necessitat de demostrar la consistència i el potencial de creixement de la companyia, similar a com es presenta un pitch als inversors. La capacitat d’una startup per a comunicar la seva missió i els seus valors és fonamental per a captar no només inversors sinó també talent que estigui disposat a créixer juntament amb l’empresa. Aquesta sessió de contingut ha estat un recordatori poderós que l’èxit d’una startup depèn en gran mesura de la seva gent.

La gestió del talent i el lideratge requereixen una atenció meticulosa i una estratègia adaptada a les necessitats canviants de l’empresa i del seu equip. Les startups que aconsegueixin cultivar un ambient on el talent florirà estaran millor posicionades per innovar, executar i, en última instància, triomfar en el competitiu món empresarial d’avui. D’aquesta forma donem per finalitzades les sessions de contingut per als participants d’aquesta 17a edició dels Premis EmprendeXXI que han estat una font d’inspiració i aprenentatge per a la comunitat emprenedora. Les experiències i consells compartits per tots els nostres ponents han brindat una fulla de ruta valuosa per navegar els desafiaments als quals s’enfronten les startups en els seus inicis.

D’aquesta manera donem per finalitzades les sessions de contingut per a les participants d’aquesta 17a edició dels Premis EmprendeXXI que han estat una font d’inspiració i aprenentatge per a la comunitat emprenedora. Les experiències i consells compartits per tots els nostres ponents han ofert una fulla de ruta valuosa per a navegar els desafiaments als que s’enfronten les startups en els seus inicis.
Accedeix a la sessió completa en aquest enllaç:
https://www.nucliofounders.com/liderazgo-talento-conflictos-emprendexxi