Keybotic, guardonada als Premis EmprènXXI com la start-up amb més potencial de Catalunya

ganadora-dayone-innovation-summit-cataluña-23
Keybotic, guardonada als Premis EmprènXXI com la start-up amb més potencial de Catalunya

La start-up Keybotic ha estat reconeguda als Premis EmprènXXI com l’empresa de base tecnològica més innovadora de Catalunya. Aquests guardons, atorgats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria i Turisme, a través d’ENISA, celebren aquest any la seva 17a edició. L’entrega territorial dels Premis EmprènXXI a Catalunya compta amb el suport de Barcelona Activa, ACCIÓ i Tech Barcelona.

Keybotic és una empresa que ha desenvolupat un gos robot anomenat Keyper, capaç d’accedir de manera autònoma a entorns complexos per realitzar inspeccions industrials, detectar fuites de gas o altres anomalies, enviant alertes en trobar incidències. Keyper, que funciona amb tecnologia sensorial i intel·ligència artificial, està especialment indicat per treballar en sectors com el químic o el de la mineria.

Els Premis EmprènXXI s’han consolidat com a uns guardons de referència per a l’ecosistema emprenedor, tant a escala nacional com autonòmica.

Impuls a través de formació especialitzada en innovació

Amb aquest guardó, Keybotic ha rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació en un hub d’innovació de referència global. Es tracta de Moonshot Thinking for entrepreneurs, una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement impartida per professorat d’ESADE.

A més, Keybotic també tindrà l’oportunitat de participar en els Investors Day EmprénXXI, unes jornades on podran mantenir contacte amb inversors i empreses interessades en col·laborar amb l’ecosistema emprenedor, i passaran a formar part de la comunitat AlumniXXI, composta per fundadors i guanyadors d’edicions passades.

L’entrega dels Premis EmprènXXI, celebrada en el marc del DayOne Innovation Summit Catalunya, que ha tingut lloc en el 4YFN, ha comptat amb la presència de professionals de la Direcció Territorial de CaixaBank, ENISA, Barcelona Activa, ACCIÓ i Tech Barcelona, entre d’altres ponents. El jurat encarregat de seleccionar l’empresa guanyadora ha estat compost per membres rellevants de l’ecosistema regional d’emprenedoria.

Les empreses més innovadores i amb més potencial de Catalunya

A més de Keybotic, en l’esdeveniment han participat la resta de start-ups finalistes a Catalunya, que han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes:

Cafler és una plataforma global dissenyada per oferir tot tipus de serveis als conductors. En aquest sentit, mitjançant la col·laboració amb empreses punteres en el seu àmbit d’actuació, des d’aquest marketplace es pot sol·licitar de manera digital serveis de tot tipus per a l’automòbil -des de la ITV a domicili, fins a una revisió de manteniment, la gestió de tràmits o el rentat del vehicle- per fer més fàcil la vida del conductor unint tots els serveis en una única plataforma.

Rever és un software intel·ligent de gestió de devolucions especialment dissenyat per als e-commerce. Permet retornar un producte còmodament en dos clics i oferir-ne el reemborsament en només 25 segons, optimitzant les gestions de devolució i minimitzant els seus costos associats.

Tennders és una start-up de logística digital que ofereix solucions SaaS per al transport terrestre de mercaderies de llarga distància. La plataforma connecta transportistes, carregadors i brokers a escala europea mitjançant l’ús de la tecnologia, permetent augmentar l’eficiència i sostenibilitat del transport de mercaderies.

The Smart Lollipop és un dispositiu mèdic basat en un caramel intel·ligent capaç de diagnosticar malalties a través d’una mostra de saliva. La piruleta recull la mostra i la neteja d’impureses per realitzar proves de diagnòstic o seguiment de patologies. El dispositiu també compta amb un biosensor que, connectat a un lector òptic, digitalitza la resposta i la carrega en una plataforma en línia per a l’accés d’equips mèdics i pacients.

Totes aquestes empreses poden ser els futurs referents de l’ecosistema emprenedor català. Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA reconeixen avui solucions pels reptes del demà, aquells que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós.

17 anys fomentant l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

Els Premis EmprènXXI es van crear el 2007 amb la finalitat de fomentar i recolzar aquelles companyies amb menys de tres anys de trajectòria que, a través de la seva feina, generen major impacte en el seu territori i ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual. En aquesta línia, des dels seus inicis, el programa ha invertit prop de 8,3 milions d’euros en premis en metàl·lic i en accions d’acompanyament i visibilitat, que han beneficiat gairebé 500 empreses.

Com cada any, en aquesta edició es lliurarà un total de 19 guardons a nivell territorial: 17 a Espanya (un per cada autonomia) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes) i, d’altra banda, també es premiarà amb 12.000 euros a les 12 empreses que, independentment del territori, ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes del demà.

Concretament, en aquesta edició s’han definit sis grans reptes concentrats en 12 desafiaments centrats en la preservació dels recursos naturals i l’agricultura sostenible; el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties; el desenvolupament del talent humà; el creixement de ciutats sostenibles; l’aplicació de la innovació i tecnologia en els diferents sectors, i la transformació de les experiències d’oci.

A més, es farà lliurament de dos accessits especials en l’àmbit de la sostenibilitat, a l’empresa més sostenible segons els criteris ESG i a la innovació tecnològica més disruptiva. Ambdós accessits estan dotats amb un premi en metàl·lic de 9.000 euros.

En aquesta edició, els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Séniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualiza.