Impacte social, Deeptech i Innovació: els accèssits de la 16a edició dels Premis EmprendeXXI

En el post d’avui coneixerem en més detall els diferents accèssits als que les empreses candidates a la 16a edició dels Premis EmprendeXXI poden accedir.

En què consisteixen els accèssits a l’Impacte Social i DeepTech?
En l’anterior edició dels Premis EmprendeXXI i coincidint amb el 15 aniversari dels premis, es van lliurar dos accèssits especials, que hem consolidat per a les següents edicions. Els guanyadors obtindran 10.000€

  • L’accèssit Impacte Social, que compta amb l’impuls de MicroBank (banc social del Grup CaixaBank creat en 2007 que impulsa el progrés i el benestar facilitant el finançament a col·lectius i projectes que generen un impacte social favorable), cerca reconèixer a l’empresa amb major influència positiva en la societat. El premi el va guanyar Naria (abans Foodration4all) (Comunitat Valenciana), plataforma digital de traçabilitat blockchain que interconnecta a tots els agents involucrats en el tercer sector (ajuda social).
  • L’accèssit Deeptech, secundat per CaixaBank Tech, reconeixerà al projecte amb la innovació tecnològica més disruptiva. En la passada edició es va alçar amb el guardó la start up Roka Furadada (Catalunya) que treballa per a reduir la incidència de càncer de pell mitjançant la recerca, desenvolupament, producció i comercialització de principis actius, amb alta eficiència i sota impacte toxicològic i mediambiental.

Una vegada més, la iniciativa Premis EmprendeXXI compta amb el suport de diferents entitats internacionals. En l’àmbit de l’accèssit a la innovació, Ambaixada d’Israel a Espanya atorgarà el premi “Israel Startup Nation” a una candidata espanyola, i la Agência Nacional dona Inovaçao de Portugal, atorgarà el premi “Born from Knwoledge – BFK Award” a la startup portuguesa més innovadora.
Per a atorgar els accèssits a la innovació es valorarà l’aportació de valor i la capacitat disruptiva de la innovació proposada, entenent innovació en un sentit ampli (tecnologia, model de negoci, processos, canals de venda, etc.).

Aquests accèssits a la innovació es van atorgar a l’empresa Nax Solutions (Comunitat Valenciana), que es dedica a l’aplicació de metodologies d’intel·ligència artificial per al monitoratge i predicció de cultius; i a N9ve (Aveiro, Portugal), qui investiga i desenvolupa tecnologies en l’àrea d’eliminació, concentració i recuperació d’elements de terres rares (REE), d’aigua contaminada i solucions aquoses, utilitzant macroalgues vives.
A més dels beneficis específics de cada accèssit, les empreses guanyadores dels accèssits
també tindran l’oportunitat de beneficiar-se de:

– La participació en el Investors Day EmprendeXXI i el DayOne Open Innovation Program.
– Accés al programa de formació internacional, Moonshot Thinking for Entrepreneurs.
– Passaran a formar part de la comunitat DayOne AlumniXXI juntament amb els fundadors de les empreses guanyadores d’anteriors edicions.

Vols ser una de les guanyadores de la 16a edició? Accedeix a tota la informació i presenta la teva candidatura en 16a Convocatòria EmprendedoresXXI DayOne