Factors clau per a aconseguir fer un bon networking

Submergir-se en el fascinant univers del networking moltes vegades pot ser tot un repte si no saps com enfrontar-te a aquestes situacions, però treure profit d’aquests moments per a establir relacions sòlides i estratègiques pot marcar la diferència entre l’èxit i l’estancament. Així que, si estàs llest per a desbloquejar noves oportunitats i portar la teva startup al següent nivell, prepara’t per a descobrir les claus del networking com mai abans.

  1. La màgia dels esdeveniments: Imagina una sala repleta de ments brillants, disposades a compartir coneixements i col·laborar en projectes emocionants. Els esdeveniments especialitzats en startups són l’escenari perfecte per a establir contactes valuosos. Recorda, l’èxit està a només una conversa de distància. No tinguis por de presentar-te, connectar amb altres emprenedors i mostrar amb passió el que la teva startup pot aportar al món.
  2. Fes del storytelling el teu millor aliat: Darrere de cada gran startup hi ha una història captivadora. Aprofita el poder del storytelling per a crear connexions profundes i duradores. En lloc de simplement parlar del teu producte o servei, transmet la passió i la visió que et van impulsar a embarcar-te en aquesta aventura empresarial. Les persones se sentiran atretes per la teva autenticitat i estaran més disposades a col·laborar amb tu. Mai subestimis el poder d’una bona història.
  3. Enfoca’t en la col·laboració, no en la competència: En l’ecosistema de les startups, la competència pot ser feroç, però no et deixis atrapar per la mentalitat del “tots contra tots”. En lloc d’això, busca oportunitats per a col·laborar amb altres emprenedors afins a la teva visió i missió. La col·laboració mútua pot obrir portes a noves idees, recursos i oportunitats de creixement.
  4. Construeix relacions genuïnes i duradores: el networking no és només intercanviar targetes. En el món del networking, no es tracta només d’acumular targetes de presentació, sinó de construir relacions significatives. Cerca l’autenticitat en les teves interaccions i demostra un interès genuí per les persones amb les quals et connectes. Escolta activament, fes preguntes i mostra empatia.
  5. Estudia el terreny: El networking no es tracta només del que pots obtenir, sinó del que pots aportar als altres. Conrea relacions duradores i de confiança que t’acompanyaran al llarg del teu camí emprenedor investigant prèviament qui estarà en aquest esdeveniment.

Aplicar aquests consells segur que t’ajudaran a ser el rei del networking en qualsevol esdeveniment al qual assisteixis, però com tot també és important continuar aprenent dels millors. No ens oblidem dels que saben molt més i porten temps analitzant el terreny per a ajudar a emprenedors, startups o scaleups a continuar avançant en aquest ardu camí. En aquest sentit a continuació volem deixar-te també amb algunes recomanacions literàries sobre networking que et permetran treure el millor partit a les teves trobades o reunions dins de l’ecosistema.En aquest sentit destaquem:

  • ‘Nunca comas solo: Networking para optimizar tus relaciones personales’: Aquest llibre de Keith Ferrazzi i Tal Raz, descriu un mètode eficaç per a créixer a nivell professional, basant-se en el plaer d’establir relacions sinceres, generoses i duradores, on tots tenen alguna cosa a donar i rebre.
  • Taking the Work Out of Networking: Your Guide to Making and Keeping Great Connections’, de Karen Wickre: aquesta ex-executiva de Google, directora editorial de Twitter, autodenominada per ella mateixa com a introvertida i com “la figura de Silicon Valley més ben connectada” per Walt Mossberg del diari Wall Street Journal proporciona en el seu llibre consells de networking per als més introvertits que els permetin establir connexions genuïnes que perdurin, que puguem conrear a tot el món per a tota mena de propòsits.
  • ‘Talking to Strangers: What We Should Know about the People We Don’t Know‘, de Malcolm Gladwell. Aquest llibre ha estat considerat com a ‘Millor llibre de l’any’ pel Financial Times, l’agència Bloomberg, el Chicago Tribune i Detroit Free Press. Es tracta d’un llibre que ens porta a un viatge a través de la història, la psicologia i els escàndols trets directament de les notícies repassant els enganys de Bernie Madoff, el suïcidi de Sylvia Plath i la mort de Sandra Bland, posant en dubte la nostra capacitat de comprensió d’aquestes i altres històries, així com les eines i estratègies que utilitzem per a analitzar a les persones que no coneixem.

I res millor per a posar en pràctica aquests consells que els propis esdeveniments de l’ecosistema. És la millor forma per a deixar-te anar i aconseguir que tot el que has après et porti fins a l’èxit. En aquesta infografia trobaràs els principals esdeveniments que ens esperen des de després de l’estiu fins a finals de 2023 i en els quals participa CaixaBank DayOne, per a entrar en contacte amb CEOs, fundadors, inversors, business angels i corporacions que sens dubte t’ajudaran a aconseguir els millors resultats per al teu projecte.

I recorda, el networking és un art que tot emprenedor ha de dominar. Cada nou contacte pot ser el catalitzador d’una nova oportunitat.