Es tanca la quinzena edició dels Premis EmprendeXXI

La quinzena edició dels Premis EmprendeXXI, la iniciativa impulsada per CaixaBank a través de DayOne, i cootorgados al costat de Enisa a Espanya i Banc BPI a Portugal, arriba a la seva fi.

El 2 de novembre de 2021, es va obrir aquesta nova convocatòria per a ajudar i impulsar a totes aquelles empreses de recent creació amb base tecnològica i digital. Des d’aquest moment, hem rebut un total de 1.266 candidatures territorials, de les quals s’han presentat 763 (661 a Espanya i 102 a Portugal).

Fent repàs de les diferents candidatures, hem registrat que en aquesta edició, cinc comunitats han aportat la major quantitat a Espanya: Catalunya, Madrid, C. Valenciana, Andalusia i País Basc, coincidint amb els ecosistemes emprenedors més consolidats i, per tant, més presència del segment de negoci de DayOne. També cal destacar que els dos territoris participants de Portugal s’han posicionat entre els territoris amb més candidatures.


Font: Pròpia

Al llarg dels mesos de febrer, març i abril, s’han realitzat un total de 19 DayOne Innovation Summits en els diferents territoris, en els quals s’ha celebrat el jurat i acte de lliurament als guanyadors de cada Comunitat Autònoma.En aquests, un total de 363 experts de diferents àrees han participat en Comitès Tècnics i jurats per a la selecció dels guanyadors territorials i Reptes. A més, durant les jornades DayOne Innovation Summit, s’han realitzat un total de 19 sessions de contingut i s’ha comptat amb la participació de 60 ponents en aquestes.

Quant al nivell d’assistents, 2.600 persones han assistit als actes de lliurament, que han aconseguit captar una mitjana de 219 persones en cada territori.

D’altra banda, en la fase de Reptes d’aquesta edició hem premiat a les empreses que han ofert les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Entre les diferents categories, hem registrat un total de 650 candidatures:

BancaXXI: 65
CiudadXXI: 104
PlanetaXXI: 147
SemillaXXI: 77
SilverXXI: 106
ViveXXI: 151

En aquest cas, el jurat i acte de lliurament es va celebrar en el marc del South Summit 2022, on comptem amb la intervenció d’Ana Díez Fontana, directora de Negocis i Emprenedors de CaixaBank, i José Bayón, CEO de ENISA. A l’acte van assistir 150 persones de manera presencial i més de 700 en streaming.

Per a la selecció de les Startups guanyadores, van participar al voltant de 100 persones en els jurats, com a representants dels principals agents de l’ecosistema emprenedor.

A més, amb motiu del 15 aniversari dels Premis EmprendeXXI, s’han atorgat dos accèssits especials: el premi Impacte Social, patrocinat per MicroBank, i el premi DeepTech, impulsat per CaixaBank Tech. A més de l’accèssit a la innovació atorgat per l’Ambaixada d’Israel.

Pots conèixer a les Start-ups premiades de cada Repte i dels diferents Accèssits fent clic aquí.

Per a finalitzar, les Start-ups guanyadores van participar en els programes d’acompanyament internacionals ‘Moonshot Thinking for entrepreneurs’ amb professorat de ESADE a Munic i el ‘Ignite Fast Track’, organitzat per la Universitat de Cambridge.

En el programa ‘Moonshot Thinkig for Entrepreneurs’, del 3 al 7 de juliol les Start-ups guanyadores han viatjat a Munic per a conèixer un dels principals Hubs d’innovació d’Europa. Durant aquests 4 dies, han pogut conèixer a algunes de les Start-ups més innovadores del país com The Family, Celus o Magazino i alguns dels centres d’innovació i emprenedoria com el ‘Science Congress Center Munic’ o el ‘IBM Watson Center’.

En el programa ‘Ignite Fast Track’, algunes de les Start-ups guanyadores dels Premis EmprendeXXI han viatjat a Cambridge per a assistir a diferents Workshops, sessions amb mentors i diversos esdeveniments de Networking.

Tanquem una molt bona edició dels Premis EmprendeXXI i comencem a preparar la següent amb noves experiències i aprenentatges per a continuar millorant.