Entrevista: TaxDown revoluciona l’assessoria fiscal facilitant la declaració de la renda

TaxDown

Enrique García, CEO de TaxDown, Start-up guanyadora del Repte BancaXXI dels Premis EmprendeXXI, ens dona les claus per a agilitzar i facilitar la gestió de la declaració de la renda. A més, ens explica què ha suposat per al projecte rebre el guardó i els reptes que se’ls presenten per als pròxims 12 mesos.

Premis EmprènXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica’ns breument.

Enrique García: TaxDown és una startup espanyola que ha revolucionat l’assessoria fiscal amb el desenvolupament d’una plataforma que ajuda els contribuents a realitzar la declaració de manera fàcil, precisa i assegurant-los el màxim estalvi. A través d’un algorisme intel·ligent de desenvolupament propi, TaxDown realitza una anàlisi de la situació tributària de l’usuari per a assegurar-li el millor resultat, ja que aplica totes les deduccions fiscals, tant estatals com autonòmiques a les quals el contribuent té dret. A més de la tecnologia, compta amb un equip d’experts fiscals que garanteixen la correcta presentació de la declaració.

La màgia, com nosaltres diem, és que, com a col·laboradors socials de l’Agència Tributària, bolquem les dades d’Hisenda, i la nostra tecnologia ajuda a l’usuari a través d’un procés guiat amb un vocabulari gens tècnic a preparar la seua declaració de la renda en menys de 15 minuts, assegurant-se que no s’ha deixat res pel camí i amb la certesa que s’ha aplicat totes les ajudes i deduccions a les quals té dret.

Així, hem aconseguit que ja més de 470.000 contribuents ja hagen gestionat la seua declaració amb nosaltres.

Premis EmprènXXI: Com va nàixer la idea del vostre projecte

Enrique García: TaxDown va sorgir en 2019 quan els tres fundadors ens vam adonar del llarg, tediós, complicat i car que era el procés de fer la declaració de la renda i la quantitat de diners que perdien els espanyols acceptant directament l’esborrany de l’Agència Tributària. Els tres sabíem per la nostra experiència i el nostre entorn professional que des de fa tres dècades existien en altres països, com els EUA, llocs web i aplicacions per a ajudar al càlcul i presentació d’impostos, facilitant la vida dels contribuents i educant-los en les seues obligacions i drets fiscals.

Llavors, vam veure l’oportunitat ja que a Espanya i pràcticament a Europa no existia cap iniciativa privada per al desenvolupament d’aquesta mena de programari i pensem que podríem optimitzar els processos de les grans Agències Tributàries, retornant al seu torn als contribuents cada euro que es mereixen. I així va nàixer la idea.

Premis EmprènXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte? Què penseu que us ha fet guanyar aquest premi?

Enrique García: Jo crec que hi ha tres avantatges que ens fan diferencials:

  1. Assessorament d’experts fiscals que t’asseguren que està ben feta.
  2. Facilitat d’ús, en 15 minuts has emplenat la informació d’una forma clara i senzilla.
  3. Estalvi màxim garantit, amb una mitjana de més de 300€ per usuari.

A més destacaria la seguretat. En TaxDown tractem les dades fiscals dels nostres usuaris amb els mateixos estàndards que l’administració pública. I Rita, el nostre programari d’intel·ligència artificial amb nom propi, recopila aquestes dades per a usar-los únicament per a la presentació de la declaració.

Creiem que tots aquests factors han pogut ser claus per a alçar-nos amb el premi en la categoria BancaXXI ja que, a més, els principals bancs espanyols han oferit als seus clients el servei de TaxDown durant aquesta campanya de la renda.

Premis EmprènXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Enrique García: Crec fermament que la innovació està en l’ADN de TaxDown des dels seus començaments en 2019 creant una solució que no existia a Espanya per a un problema que tenien milers de contribuents al nostre país. Enguany hem volgut continuar innovant solucionant casuístiques més complexes com a declaracions d’autònoms o declaracions de persones amb productes financers en neotraders i brokers estrangers.

I en concret en la Comunitat de Madrid ens hem convertit en la solució triada per milers de madrilenys per a presentar la seua declaració de la Renda. De fet, és la comunitat amb més clients de TaxDown, seguida de Catalunya i Andalusia.

Premis EmprènXXI: Si pogueres donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Enrique García: No solc ser molt amic de donar consells perquè cada emprenedor i cada startup és un món però els diria que s’envoltaren del millor equip possible que, al cap i a la fi, és el que ens diferencia. En TaxDown estem més que orgullosos d’haver aconseguit reunir el que nosaltres cridem internament “el millor equip de la galàxia”.

Premis EmprènXXI: Què ha suposat per a la teua empresa guanyar el Premi EmprènXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

Enrique García: Ha sigut una satisfacció enorme i tot un repte ja que s’havien presentat un total de 763 candidatures i competíem en la secció de BancaXXI on hi havia startups amb un enorme talent i potencial. Internament es va viure el lliurament de premis en directe a través del streaming de l’esdeveniment i va ser una gran alegria compartir-lo amb tot l’equip que, al cap i a la fi, és del que es tracta.

Premis EmprènXXI: Com ha sigut l’experiència de participar en els Premis EmprènXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d’aquesta iniciativa?

Enrique García: Considere que ha sigut una experiència molt reptadora i totalment gratificant. El fet de poder presentar la nostra candidatura en el marc d’un esdeveniment tan important com el South Summit ens va ajudar també a augmentar la nostra xarxa de contactes i al fet que possibles inversors pogueren fixar-se en nosaltres. En aqueix sentit no podem estar més agraïts a CaixaBank i a tot l’equip de DayOne per fer-ho possible.

Premis EmprènXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Enrique García: Tenim molts reptes per davant per a l’any vinent. Volem continuar innovant i donant el millor servei als nostres més de 470.000 clients que ja han gestionat la seua declaració amb nosaltres però, per descomptat, volem que cada vegada més contribuents s’animen a conéixer-nos i a apostar per TaxDown per a presentar la seua renda. Per a això, comptem amb el millor equip possible.

Igualment volem continuar oferint altres productes fora del període de campanya de la renda com és el cas del xec de 200€ del Govern per a famílies vulnerables per al qual estem oferint ara de manera gratuïta. És una manera de poder ajudar en aquest mes a totes aquelles famílies que vulguen sol·licitar-lo i no sàpien com fer-ho.

I, finalment, no podem oblidar-nos de continuar ampliant les nostres fronteres. Ja tenim a TaxDown present a Mèxic i esperem poder desembarcar prompte en altres països.

Premis EmprènXXI: Més enllà de guanyar el Premi EmprènXXI, en l’última campanya de la renda els clients de CaixaBank han pogut accedir al servei de TaxDown en condicions especials. quin balanç feu d’aquesta col·laboració? Què suposa per a una startup l’oportunitat de col·laborar amb una gran entitat com CaixaBank?

Enrique García: Efectivament. Tant CaixaBank com TaxDown tenen com a objectiu simplificar les finances personals dels seus clients a través d’una experiència d’usuari digital, segura, còmoda i flexible. Així, els clients del banc han pogut gaudir en aquesta campanya de la renda dels beneficis de comptar amb els experts fiscals de Taxdown en condicions més avantatjoses solo pel fet de ser clients de l’entitat i han aconseguit més de 5 milions d’euros d’estalvi en total.

Ha sigut una col·laboració molt reeixida de la qual estem molt orgullosos del resultat i esperem que puguem continuar treballant conjuntament en el futur.

Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager @ CaixaBank DayOne