Hui entrevistem a Eric Nikolic, CEO de Last.App, la Start-up guanyadora del repte ViveXXI dels Premis EmprènXXI, qui ens compta en què consisteix el projecte i els reptes als quals s’enfronta en els pròxims 12 mesos.
Premis EmprènXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica’ns breument.
Eric Nikolic: Last.app és l’última plataforma que un restaurant necessitarà contractar. És la diferència entre intentar i tindre èxit en un restaurant.
Concentra totes les solucions per a gestionar el negoci (TPV, integrador de delivery, botiga en línia, reserves i molt més) en un mateix lloc, posicionant-la com l’única eina programari realment tot en un del sector HORECA.
Premis EmprènXXI: Com va nàixer la idea del vostre projecte?
Eric Nikolic: Els dos fundadors vam estar sempre en contacte amb el sector d’hostaleria, especialment els anys posteriors a Last.app en els quals treballem en Glovo, l’empresa de delivery.
A través d’aquestes experiències vam veure que els restaurants depenien de la tecnologia, però havien de dedicar massa temps i esforç per a gestionar totes les eines necessàries, i moltes vegades de manera poc reeixida atés que aquestes no estaven connectades.
Premis EmprènXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte? Què penseu que us ha fet guanyar aquest premi?
Eric Nikolic: Ens diferencia la nostra missió de simplificar el dia a dia dels restaurants a través de la tecnologia.
Lluny de ser només una eina més per a ells, unifiquem tot el que necessiten perquè tinguen el temps per a centrar-se en el que realment importa, la seua passió per la gastronomia i el servei que brinden als seus comensals.
Premis EmprènXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?
Eric Nikolic: El canvi que ens ha assentat com a referents és l’ésser una solució que actua com a nexe tecnològic entre els restaurants i la seua gestió.
Diferenciar-nos no sent una altra eina més, sinó unificant i simplificant l’ús de la tecnologia, especialment en un sector tan demandant i castigat per la pandèmia.
Premis EmprènXXI: Si pogueres donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?
Eric Nikolic: Fes alguna cosa que t’apassione, i deixa’t guiar pel que el client vol i necessita.
Per a mi el treball de l’emprenedor és entendre aqueixes necessitats i crear solucions o serveis que no sols les cobrisquen, si no que aconseguisquen optimitzar i simplificar els seus processos per a portar-lo al següent nivell.
Premis EmprènXXI: Què ha suposat per a la teua empresa guanyar el Premi EmprènXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?
Eric Nikolic: Sens dubte és un gran reconeixement. S’agraeix molt comptar amb esdeveniments que donen més visibilitat al projecte, i que suposen una recompensa per al treball que es fa dia a dia.
A nivell personal, és un plaer veure com un projecte que fa tan sols uns anys era una idea, ara és una cosa tangible i amb impacte. Et sents realitzat i molt orgullós de l’equip, que ha treballat per a aconseguir arribar a aquest punt, i continuar recorrent aquest fascinant camí.
Premis EmprènXXI: Com ha sigut l’experiència de participar en els Premis EmprènXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d’aquesta iniciativa?
Eric Nikolic: Ha sigut una experiència extremadament gratificant, a més l’acompanyament i les formacions contínues que en si ja són un premi.
Fins i tot els espais que genera per a conéixer a altres persones que estan recorrent camins similars als teus, ho converteixen en moltíssim més que un altre reconeixement.
Premis EmprènXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?
Eric Nikolic: Continuar creixent de manera agressiva a Espanya, i per què no, en altres països o fins i tot continents.
Per descomptat, això es tradueix a seguir molt atents al que els restaurants necessiten, mantindre un equip fort, i ser capaços de continuar innovant alhora que descobrim i millorem vies de tracció que ens permeten augmentar la visibilitat de l’empresa en el mercat.
Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager @ CaixaBank DayOne