Entrevista: Elliot Cloud, la solució més completa per al desenvolupament d’infraestructures

Avui entrevistem a Elliot Cloud, la Start-up que integra diferents tecnologies i les vincula entre si per a facilitar el desenvolupament d’infraestructures. El seu CEO, Óscar Ruiz-Chicote, ens amplia la informació sobre el projecte i ens revela quins reptes els esperen per als pròxims 12 mesos.

Premis EmprènXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica’ns breument.

Óscar Ruiz-Chicote: Elliot Cloud és una solució nativa per a la gestió d’infraestructures. És l’única que integra diferents tecnologies i les vincula entre si. Permet la gestió, el control i l’optimització dels processos de les infraestructures en un sol programari que es basa en dades i que ha fet de la plataforma la solució més rendible, robusta i completa del mercat.

La gestió més eficient i sostenible d’infraestructures permet agregar valor a aquests processos, reduint la seva complexitat i augmentant la seva eficàcia, competitivitat i rendibilitat.

Premis EmprènXXI: Com va néixer la idea del vostre projecte?

Óscar Ruiz-Chicote: El producte va començar a desenvolupar-se a partir d’una iniciativa europea en 2018 per al desenvolupament d’un sistema obert i transparent per a la gestió de ciutats. A la fi de 2019 comprovem que existia una oportunitat per a oferir una solució robusta, flexible i escalable que permetés desenvolupar una gestió més automatitzada i eficient de les infraestructures que fos conforme als principals reptes i realitats de la societat actual: que estigués basada en les tecnologies més disruptives i que tingués l’eficiència en els processos com un dels principals objectius. Teníem el coneixement i la possibilitat de desenvolupar-lo i, basant-nos en aquest projecte inicial, ens vam posar a la feina.

Premis EmprènXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte? Què penseu que us ha fet guanyar aquest premi?

Óscar Ruiz-Chicote: El valor diferencial de Elliot Cloud és que es tracta d’una solució única que integra diferents tecnologies, que és capaç de parlar amb tota mena de dispositius i sistemes ja existents en les organitzacions i és molt senzill de desplegar. Elliot Cloud és un framework o plataforma per a integració i desenvolupament de tecnologies de gestió d’infraestructures. Això significa que per als nostres clients implementar Elliot Cloud no suposa haver de fer canvis substancials en la seva manera de treballar, ni reemplaçar els sistemes que ja tenen implementats en les companyies.

Hem estat capaços d’arribar al mercat d’una forma molt ràpida i això ens ha permès continuar invertint en la verticalización del producte i el desenvolupament de mòduls o enablers, basant-nos sempre en la nostra eina CORE. D’aquesta manera també hem pogut arribar a nous sectors amb més facilitat i ampliar tant la nostra oferta com la nostra cartera de clients.

Premis EmprènXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Óscar Ruiz-Chicote: Elliot Cloud està sent utilitzada per infraestructures, no sols a nivell regional, sinó a nivell global. En l’actualitat, els nostres sistemes monitoren més de 1.000 milions de dades diàries en el món industrial, gestionen la xarxa d’aigua potable de Sao Paulo, per a més de 25 milions d’usuaris d’aigua potable, administrem més de 30 milions de dades de serveis públics que milloren la qualitat de vida de les persones, i controlem i analitzem més de 25 GWP de generació d’energia renovable, a més, de 6 gigavatios de consums elèctrics de forma més sostenible.

Tot això es genera amb tecnologia feta a La Rioja per talent de La Rioja.

Premis EmprènXXI: Si poguessis donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Óscar Ruiz-Chicote: El punt de partida és trobar en un mateix l’esperit innovador per a apostar per noves idees, assumint que pot haver-hi riscos. A partir d’aquí, per a iniciar-se en el nostre sector i avançar en el camí de la tecnologia és imprescindible la capacitació dels equips a través de la formació contínua. I una bona dosi de treball i valentia.

Premis EmprènXXI: Què ha suposat per a la teva empresa guanyar el Premi EmprènXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

Óscar Ruiz-Chicote: Estem molt orgullosos de ser reconeguts com una de les corporacions tecnològiques i innovadores de referència i agraïm a CaixaBank i ENISA per valorar el nostre treball i esforç.

A nivell personal, estic content i agraït per ser distingits com a guanyadors, però ho estic encara més per l’equip que m’envolta.

Premis EmprènXXI: Com ha estat l’experiència de participar en els Premis EmprènXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d’aquesta iniciativa?

Óscar Ruiz-Chicote: Ha estat una experiència molt enriquidora i gratificant poder participar en aquests premis que són uns reconeixements amb més de quinze anys de trajectòria i que s’han convertit en guardons de referència per a la comunitat emprenedora del país. A més, ha estat un plaer poder compartir aquest espai amb finalistes com Capacitanes Esports Club, Eco Reciclatge Fusta, Emobotics i Smart Escrow per la seva gran labor en matèria tecnològica i innovació.

Per a nosaltres, la fortalesa d’aquests premis resideix a reconèixer el talent d’emprenedors i a convertir-se en aparador de solucions aplicables als reptes i desafiaments de la societat actual.

Premis EmprènXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Óscar Ruiz-Chicote: Estem donant un impuls comercial nacional i internacional a la nostra solució. El nostre objectiu és créixer en nombre d’infraestructures en totes les verticals en les quals treballem: aigua, indústria, energia i smart cities i, al mateix temps, consolidar nostre core i desenvolupar noves solucions per a una altra mena de necessitats. És l’hora d’innovar i emprendre des de dins.

Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager @ CaixaBank DayOne