Entrevista: EAVE facilita l’accés a l’energia solar en totes les llars

EAVE

EAVE, la Start-up guanyadora dels Premis EmprènXXI a Canàries, ens compta quin és el seu propòsit, els seus valors i el gran repte que li espera en els pròxims 12 mesos. Descobreix-ho tot en aquesta entrevista a Luis Linares, CEO de l’empresa, per Vanessa Palmer.

Premis EmprènXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica’ns breument.

Luis Linares: En EAVE tractem de generar la forma en la qual una família puga crear una planta energètica solar en la seua llar de manera barata i simple. Igual que Spotify va aconseguir que tinguérem qualsevol cançó disponible a la nostra mà per una quota al mes, EAVE tracta de què pugues disposar de tota l’energia que necessites en la teua llar per una quota mensual. Ens encarreguem que, una vegada ens has donat el “sí”, en menys de 30 dies pugues consumir la teua pròpia energia sense haver de desemborsar ni un euro ni gestionar cap permís.

Premis EmprènXXI: Com va nàixer la idea del vostre projecte?

Luis Linares: Les sigles de EAVE atenen a Electric Avenue, el carrer de Brixton (Londres) que en 1880 va ser la primera del mercat il·luminada amb llums elèctriques. Posteriorment, va ser escenari de grans protestes a la recerca de llibertat i drets. Això ens va inspirar per a crear un projecte en el qual cadascun de nosaltres poguera adquirir els serveis que permeten encendre les nostres llars per primera vegada amb energia generada autònomament, “ens encanta l’energia dels nostres clients” i volem que siguen conscients que és seua i la poden usar i/o vendre.

Premis EmprènXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte? Què penseu què us ha fet guanyar aquest premi?

Luis Linares: Hem descobert els motius pels quals l’energia solar i la mobilitat
elèctrica no s’havien adoptat en el client particular. En actuar sobre aquests motius hem aconseguit que els clients potencials es convertisquen en clients reals i prescriptores. Fem senzill el que abans era complex, garantim aspectes que abans eren incerteses i amb això ajudem les persones a prendre decisions que ens beneficien a tots. Pensem que hem guanyat aquest premi perquè estem convertint un problema global en una oportunitat d’emprenedoria, i precisament aqueix és l’esperit d’aquest premi, fer de l’impossible un impensat i comunicar-lo.

Premis EmprènXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

Luis Linares: El negoci de EAVE és sa i genera caixa en el seu creixement (cosa no tan habitual en les Startups). Mes a mes, complim els nostres objectius de venda, i a partir d’aqueixos saldos positius destinem el 30% dels nostres resultats a r+D. La EAVE LAB està innovant i creant les solucions que en els pròxims anys s’uniran a un corrent global d’investigacions i accions que ens ajudaran a solucionar el canvi climàtic.

Premis EmprènXXI: Si pogueres donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

Luis Linares: Pense que si som 7000 mil milions de persones hauria d’existir 7000 milions d’empreses, crec que podem emprendre quasi en qualsevol projecte que duguem a terme. Al final es tracta de donar el millor de nosaltres a cada moment amb una determinada fi, no se li pot donar un consell a algú que ha decidit donar el millor de si mateix, al final del dia és fer el que hem de fer.

Premis EmprènXXI: Què ha suposat per a la teua empresa guanyar el Premi EmprènXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

Luis Linares: Per a l’empresa ha significat posar-nos en el mapa, els clients, proveïdors i competidors accepten CaixaBank com un model fiable d’èxit. Quan una institució com aquesta dona un premi a una startup, no deixa de dir-li a l’entorn que es pot confiar en els valors d’aquesta, aquests són intangibles i molt valuosos. Per al meu com CEO, que la meua companyia siga validada per CaixaBank m’ha donat energia i tranquil·litat. Dia a dia, passem per una muntanya russa de sensacions, i tindre punts de suport com aquesta mena de reconeixements fan una mica més fàcil el camí.

Premis EmprènXXI: Com ha sigut l’experiència de participar en els Premis EmprènXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d’aquesta iniciativa?

Luis Linares: Aquest premi m’ha permés compartir amb altres premiats, persones de CaixaBank com Roger Salvar o Vanessa Palmer, i professors de ESADE com Ivan Bofarull els nostres projectes i expectatives, l’estada internacional és possiblement l’aspecte més apalancador d’aquest viatge.

Premis EmprènXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

Luis Linares: EAVE va patir en aquests 12 mesos una expansió nacional, amb l’obertura de 8 nous punts de venda, amb acords de col·laboració amb els principals fabricants de vehicles per a donar servei a nivell nacional. Així que, el principal repte que tenim com a emprenedors, és sobreviure a aquesta nova realitat que s’obri davant nosaltres.

Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager @ CaixaBank DayOne