Entrevista: Alimentació sostenible i innovadora amb Moa Foodtech

Moa Foodtech

Hui entrevistem a MOA Foodtech, la Start-up guanyadora dels Premis EmprènXXI a Navarra, que ens explica com es pot aconseguir una alimentació més sostenible a través de les deixalles de la indústria alimentària. Descobreix-ho en aquesta entrevista per Vanessa Palmer.

Premis EmprènXXI: Com definiries el vostre projecte? Explica’ns breument.

MOA Foodtech: Som un projecte bolcat en la sostenibilitat; generem ingredients d’alt valor afegit, mitjançant la revaloració de subproductes de la indústria alimentària.

Premis EmprènXXI: Com va nàixer la idea del vostre projecte?

MOA Foodtech: En el nostre anterior treball, ens vam adonar de la quantitat de deixalles que generen les empreses d’alimentació, i ens plantegem si la tecnologia ens podria ajudar a “reciclar” aqueixos subproductes, i amb això generar nous ingredients que es puguen incorporar a l’alimentació humana.

Ací comencem a explorar les diferents alternatives per a la revaloració de subproductes, i ens vam adonar que mitjançant la fermentació podíem transformar aquestes “deixalles” en ingredients de valor afegit per a incloure’ls en aliments per a humans.

Premis EmprènXXI: Quin és el valor diferencial del vostre projecte? Què penseu que us ha fet guanyar aquest premi?

MOA Foodtech: Creiem que la nostra aposta per la sostenibilitat, és el que ens diferencia de la resta.

Hui dia totes l’empreses estan preocupades amb el nostre futur, i com podem fer per a millorar. Nosaltres ajudem a resoldre aqueix problema, i progressar per a un millor futur.

Premis EmprènXXI: Com creieu que la vostra proposta us converteix en referents o futurs referents en innovació de la vostra comunitat autònoma?

MOA Foodtech: Creiem que la nostra tecnologia de fermentació a força de revaloritzar subproductes, és bastant nou, i hi ha molt pocs jugadors fent-ho, ja no sols a Espanya, si no en el món sencer.

Premis EmprènXXI: Si pogueres donar un consell a emprenedors que volen iniciar-se en el vostre sector, quin seria?

MOA Foodtech: El problema és majúscul, i el món necessita moltes solucions per a solucionar els problemes als quals s’enfronta la humanitat. Totes les solucions aporten, així que a llançar-se a la piscina!

Premis EmprènXXI: Què ha suposat per a la teua empresa guanyar el Premi EmprènXXI per al vostre projecte? I a nivell personal com a fundador i CEO?

MOA Foodtech: És un honor comptar amb el reconeixement del que estem fent. Això ens fa lluitar més fort, en veure que anem pel bon camí.

Premis EmprènXXI: Com ha sigut l’experiència de participar en els Premis EmprènXXI aquests últims mesos? Què és el que més valoreu d’aquesta iniciativa?

MOA Foodtech: El reconeixement regional, el premi i el networking, i que se’ns òbriga la porta a treballar amb una entitat financera de primer nivell.

Premis EmprènXXI: Quins són els principals reptes dels pròxims 12 mesos per a la vostra empresa?

MOA Foodtech: Aconseguir escalar el procés per a aconseguir uns preus per als nostres ingredients, baixos, i ser competitius enfront d’altres alternatives menys sostenibles, i així generar el major impacte possible en el món.

Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager @ CaixaBank DayOne