El hackeig més solidari en Hack The Hospital

CaixaBank DayOne col·labora en la primera edició de Hack The Hospital de 5G Transatlantic Lab, un esdeveniment creat per Garage Stories i la Mobile World Capital Barcelona per a explorar el potencial de les tecnologies 5G, XR i IA en l’assistència sanitària pediàtrica. El seu objectiu és connectar amb creatius, educadors, psicòlegs i tecnòlegs entre Barcelona i Boston per a millorar l’experiència dels pacients pediàtrics de llarga durada a l’hospital, així com també la dels seus familiars.

El hackeig a l’hospital tindrà lloc del 21 al 23 de maig en un format híbrid, amb la col·laboració de les unitats d’innovació de l’Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona) i el Boston Children’s Hospital (Boston) i el suport de Cisco, IBM, GSMA, CaixaBank, Barcelona Tech City, 5G Barcelona i MedVR.

Dies abans a l’esdeveniment, del 10 al 20 de maig, s’organitzaran sessions virtuals en directe amb experts del camp de la salut, educació, narració, disseny i benestar, amb la finalitat d’inspirar i preparar als participants per al hackeig.

La iniciativa albergarà fins a 300 participants, els qui formaran 50 equips transatlàntics de 6 persones. Durant el cap de setmana, cada grup treballarà a distància seguint una sèrie de classes magistrals amb experts en atenció sanitària, pensament de disseny, creació de prototips, narració d’històries i modelització de negocis, amb l’ajuda de mentors locals i internacionals que podran assessorar-los.

A més d’això, els participants comptaran també amb el suport especial de KID’S EXPERTS, un grup de pacients pediàtrics de tots dos hospitals que exerciran de líders en cadascun dels equips.

El projecte pretén que els concursants sàpiguen empatitzar amb els pacients i plantejar idees innovadores i viables, de tal forma que les dues millors propostes es desenvolupin i implementin en tots dos hospitals. Així mateix, representants de CaixaBank DayOne participaran en l’esdeveniment com a mentors i jurats.