El DayOne Innovation Summit Santander reuneix més d’un centenar de persones

El DayOne Innovation Summit Santander reuneix més d’un centenar de persones

  • Cifra Educación, l’empresa desenvolupadora de software, guanya el Premi EmprenedorXXI de la regió de Cantàbria. Més informació aquí.

El 5 de març la Universitat Europea Atlàntica de Santander va acollir el DayOne Innovation Summit Santander, una jornada marcada per workshops, masterclasses, ponències i taules rodones de l’ecosistema emprenedor i tecnològic cantàbric.

Amb una assistència de més d’un centenar de persones, Fernando Rodríguez Bergareche, director de DayOne al País Basc i Cantàbria, i Iciar Amarrortu Arrese, directora general de Sodercan, es van encarregar de donar la benvinguda i presentar l’esdeveniment, on més tard F. Rodríguez Bergareche va moderar la taula rodona sobre els “Models de finançament de la innovació”, que va comptar amb la participació de Jesús Torres García (conseller delegat de Torsa Capital SGECR, SA), Cuesta Expósito (director de Creació d’Empreses, I+D i Universitats de Sodercan) i Jordi Garcia (director d’Operacions d’ENISA).

Així mateix, Julia Prats, directora de la Iniciativa Emprenedora d’IESE Business School, va presentar l’estudi fet juntament amb CaixaBank DayOne, Start-up monitor Iberia, amb les conclusions sobre com són les empreses early stage a Espanya i Portugal. I Paco Ortiz va presentar la conferència sobre l’“Exitocina, l’hormona de l’emprenedoria”, on es van desmuntar clixés, es van explicar anècdotes i vivències personals sobre el món empresarial.

L’acte també va comptar amb la participació de diferents representants institucionals com Miguel Ángel Revilla (president del Govern de Cantàbria), Eva Díaz Tezanos (vicepresidenta del Govern de Cantàbria) i Dorleta Ugarte (directora de Banca d’Empreses de la Territorial del País Basc i Cantàbria de CaixaBank).

Finalment, es va donar a conèixer el guanyador del que ha estat la 12a edició dels Premis EmprenedorXXI de Cantàbria, en atorgar un premi de 5.000 € a Cifra Educación, empresa que tindrà accés a més a un programa d’acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge. A més dels guanyadors, van ser quatre les empreses finalistes: Aquatic Sweeper, dedicada a la fabricació de sistemes de neteja fons autònoms; BinaryBox Studio, especialitzada en el desenvolupament de videojocs i realitat virtual; Investalga Ahti, empresa que treballa amb biotecnologia blava, i ITC, dedicada a l’acústica.