General

Digitalització i nous models de negoci en el DayOne Innovation Summit ViveXXI

Dijous passat 25 de març vam celebrar la jornada DayOne Innovation Summit ViveXXI organitzada per CaixaBank i Enisa, en la qual l’eix del summit va ser la digitalització, els nous models de negoci i la reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci. A més, vam conèixer als guanyadors dels Premis EmprendedorXXI en els territoris de Catalunya i Castella-la Manxa.

Durant l’esdeveniment vam poder assistir a la ponència “Perspectives econòmiques i tendències en el sector turístic i hostaler” amb Javier Ibáñez, Economista en CaixaBank Research. En aquesta sessió, Javier va explicar el treball de CaixaBank Research, que estudia en temps real els efectes de la pandèmia en la facturació en TPV de CaixaBank en hostaleria. Com a conclusió, es preveu que en l’any vinent 2022, en una situació de nova normalitat i immunització col·lectiva, serà un any positiu per a l’hostaleria, en el qual es recuperarà la competitivitat i rendibilitat del sector.

A continuació, presenciem l’entrevista a Ferran Adrià (Fundador elbulliFoundation) “Cap a 2022: Innovació, lideratge i professionalització del sector restauració” amb Vanessa Palmer (Gerent Desenvolupament de Negoci, CaixaBank). Ferran Adrià va explicar que la missió de les PIMES en el sector de la restauració ha de ser: oferir qualitat, ser eficients, adaptar-se als canvis i adoptar models d’èxit. Va concloure l’entrevista amb una potent afirmació sobre la innovació en el sector: “La innovació és buscar-se la vida”.

L’última sessió de contingut va ser la taula rodona “El sector turisme i la nova normalitat” moderada per Javier Silvestre (Director, DayOne Barcelona) amb la presència dels convidats Christian Rodríguez, fundador de ByHours; Christian Roses, Managing Director de Pirates Village; i Emilio Gallego (Secretari General en Hostaleria d’Espanya). Els components de la taula rodona van reflexionar sobre com aplicar tecnologia i innovació en el negoci. La clau està a oferir valor afegit sobre alguna cosa que el client ja consumia per a així reinventar la manera de consumir.

Christian Rodríguez va plantejar una reflexió dirigida als emprenedors del sector: “Si hagués de començar de nou avui, com ho faria?”. En la seva intervenció va assenyalar la necessitat de situar la tecnologia i innovació en l’eix central del negoci. Christian Roses va apuntar que “La tecnologia facilita moltíssim és l’ús i el coneixement dels productes i serveis que consumirem”.

D’altra banda, Emilio Gallego assenyala que, a conseqüència de la pandèmia, és necessari secundar i impulsar a les petites empreses que no tenen tants recursos per a dedicar a I+D, i per això, Hostaleria d’Espanya intervé “donant un suport a aquestes petites empreses, pensant per elles, ajudant-los a la presa de decisions i aportant-los eines per als seus processos de gestió”.

Lliurament dels Premis EmprendedorXXI a Catalunya i Castella-la Manxa

Al final de la jornada, vam conèixer a les startups guanyadores del Premi EmprendedorXXI de Catalunya i Castella-la Manxa, d’entre les cinc startups finalistes de cada territori que van tenir uns minuts per a presentar el pitch de la seva empresa.

Les startups finalistes són les següents:

Finalistes Catalunya:

Biel Glasses
Oimo Bioplastics
Bettair Cities, S.L.
BCN3D Technologies
All Read

Finalistes Castella-la Manxa:

Celler Les Calçades
Advanced Ignition, S.L.
Solar World Stain
Conveior

De les seleccionades, les guanyadores van ser les següents:

D’una banda, la startup guanyadora de Catalunya és AllRead Machine Learning Technologies: una empresa de logística intel·ligent (Smart Logistics), dedicada a la identificació, traçabilitat i monitoratge d’actius en processos operatius. Més informació aquí.

D’altra banda, a Castella-la Manxa és Conveior, empresa que es dedica al disseny, fabricació, posada en marxa i servei postvenda de transportadors i sistemes de classificació amb múltiples solucions per a adaptar-se a qualsevol repte proposat pel client, basat en l’estandardització dels seus equips. Més informació aquí.

Gràcies per l’assistència! Si t’ho vas perdre, pots veure el summit complet en el nostre canal de Youtube: