DayOne signa un acord de col·laboració amb l’empresa Up2You per impulsar l’emprenedoria i la innovació a les Terres de Lleida.

  • Amb aquest acord, CaixaBank aposta per Lleida com a pol d’innovació de primer nivell. 
  • A través de DayOne, l’entitat acompanya ‘start-ups’ i ‘scale-ups’ en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació. 
  • L’entitat segueix reforçant l’acompanyament financer a ‘start-ups’, ‘scale-ups’ i inversors en els principals pols d’innovació de Catalunya. 

Lleida, a 12 de gener de 2024 

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb la societat Up2You Creativos de Marketing, S.L., dirigida per Jordi Bernat i impulsora del projecte Link Up, amb l’objectiu de potenciar i donar suport a la innovació i l’emprenedoria a les comarques de Lleida. 

Up2You és una empresa líder de base tecnològica amb seu a Lleida, especialitzada en màrqueting digital, que fa assessorament i acompanyament a les empreses per fer créixer i optimitzar els seus projectes en línia a tot el món, impulsant la transformació digital i fer realitat els seus objectius més ambiciosos en aquest camp. En aquest sentit, Up2You arranca aquest 2024 amb un nou i atractiu projecte anomenat Link Up, objecte d’aquest acord amb CaixaBank, i que es basa en la creació d’un ecosistema per donar resposta als reptes d’emprenedoria i intraemprenedoria de la regió compresa entre Barbastre-Solsona-Pirineus-Ebre; així com, ajudar i connectar a emprenedors, empreses innovadores i inversors. 

CaixaBank, a través de la seva divisió DayOne, disposa d’un equip especialitzat en l’acompanyament a start-ups, scale-ups i inversors per donar cobertura a les empreses tecnològiques innovadores del país, on l’ecosistema tecnològic ha experimentat un notable creixement. DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de forma periòdica els seus clients amb partners estratègics.   

Mitjançant aquest acord de col·laboració, es potencia de manera activa el suport al teixit empresarial més innovador, buscant sinèrgies en el camp de l’emprenedoria i la innovació tecnològica així com el desenvolupament econòmic, prioritzant la qualitat, l’eficiència, la transformació digital i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.  

El director territorial CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, ha destacat que “aquest acord de col·laboració amb l’empresa lleidatana i la implantació del model DayOne a Catalunya suposa un pas més en l’estratègia de la nostra entitat d’oferir un model de banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. En el cas de les start-ups i scale-ups, aquesta especialització suposa oferir un servei amb nous plantejaments, orientat a tots els agents de l’ecosistema d’innovació, i aprofitant la valuosa experiència en el treball amb emprenedors i empreses que té CaixaBank”. 

Per la seva banda, Antonio Asensio, director comercial d’Empreses i DayOne a la Direcció Territorial de Catalunya, ha assenyalat que “CaixaBank ha tingut molt en compte el teixit empresarial català i lleidatà a l’hora d’ampliar el seu servei de DayOne i implica clarament la nostra aposta per Catalunya com a pol de primer nivell en la creació d’innovació”. 

A mesura que a Espanya ha anat creixent l’ecosistema emprenedor i s’ha incrementat la creació de start-ups i scale-ups, l’equip d’experts en l’atenció a aquest segment de clients ha anat ampliant la seva presència territorial, donant servei en 14 comunitats autònomes. Actualment, CaixaBank compta amb sis centres DayOne, ubicats a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Màlaga i Bilbao. A més, DayOne compta també amb equips que donen servei a clients en altres territoris: Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Catalunya i Galícia. 

Relació amb l’ ecosistema emprenedor 

DayOne té la vocació d’acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit. A través d’ aquesta divisió, l’ entitat innova la forma de relacionar-se amb tots els agents que formen l’ ecosistema de les start-ups, scale-ups i els seus inversors, acostant-se a les seves inquietuds, necessitats i velocitat de desenvolupament. 

Tot això, recolzat en cinc elements clau que s’han desenvolupat per donar un servei adaptat a aquest segment: DayOne hubs (centres que són un punt de trobada del talent i el capital), financial managers (professionals que coneixen la realitat de la indústria i les seves necessitats), solucions especialitzades (construcció de nous productes i serveis financers adequats a les necessitats dels agents de l’ecosistema),  relació bancària (desenvolupament de relacions i connexions entre els principals agents i corporates de l’ecosistema de la innovació) i programes d’emprenedoria (foment de l’actitud emprenedora de base tecnològica amb els Premis EmprènXXI i altres iniciatives). 

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’ entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons han esdevingut un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’ Espanya i Portugal. A més, compta amb iniciatives vinculades a aquests guardons com els DayOne Innovation Summits, DayOne Open Innovation Programs, Investor’s Day i la Comunitat AlumniXXI, que engloba la comunitat de les empreses guanyadores al llarg de tota la història dels premis. 

A més, CaixaBank DayOne estarà present en els principals esdeveniments de l’ecosistema amb l’objectiu d’impulsar la connexió amb els seus clients, l’ecosistema emprenedor i inversor dels territoris on té presència. En aquest sentit, participarà de forma activa en diferents esdeveniments de referència.