DayOne Innovation Summit CiudadXXI: una jornada sobre els nous models de ciutat

Dijous passat 29 d’abril vam celebrar la jornada DayOne Innovation Summit CiudadXXI, organitzada per CaixaBank i Enisa, l’eix principal de la qual van ser les noves ciutats més sostenibles, segures i adaptades. A més, vam conèixer als guanyadors dels Premis EmprendedorXXI a la Comunitat Valenciana i Navarra.

El penúltim summit d’aquest cicle va començar amb l’entrevista de Vanesa Carceller, consultora i exdirectora de Jones Lang Lasalle, a Simon Schaefer, CEO de Factory.co, en la ponència “Factory.co: public private collaboration to foster inclusivament innovation and growth”. Simon Schaefer va destacar les tres claus per a un creixement urbà positiu: la inclusió, la sostenibilitat i l’atracció de talent i el desenvolupament des de dins. Per a això, la col·laboració públic-privada és essencial. A manera de conclusió, va encoratjar a ampliar els nostres horitzons: “Cal assegurar-se que això no sols funciona per a la nostra ciutat, sinó també per al nostre país i per a Europa”.

També assistim a l’entrevista “L’impacte de la tecnologia en els nous models de ciutat” moderada per Vanessa Palmer (CaixaBank DayOne), amb la intervenció de Patricia Pastor, directora general de GoHub, i Luis Palomero, director de Zone2Boost. Patricia Pastor va ressaltar la necessitat de la sostenibilitat, la tecnologia IoT i la connectivitat 5G per als nous models de ciutat. A més, la directora de GoHub va posar en relleu a la figura ciutadana: “Volem que porti una vida molt més saludable en entorns urbans, però també rurals”. D’altra banda, Luis Palomero va definir el futur de la mobilitat urbana com a elèctrica, compartida, connectada i autònoma.

La jornada va concloure amb la taula rodona sobre “Ciutats amb futur. Una conversa amb startups” moderada per Juan Enrique Valero Tolosa, director de CaixaBank DayOne València, que va tenir com a ponents a Juan Vicén, CMO de Zeleros; Guillermo Escobar, CEO de Datakorum Solutions, i Juan Manuel Martínez, director de Desenvolupament de Negoci de Greene Waste to Energy. Els tres entrevistats van dialogar sobre els avanços de les seves companyies per a les ciutats futures. Guillermo Escobar va reflexionar sobre la transformació digital i la telegestió, seguit de Juan Manuel Martínez, qui va subratllar la importància de la conscienciació ciutadana a través de les tres erres (reutilitzar, reciclar i reduir), i Juan Vicén, qui aposta pel medi ambient i la disminució d’emissions per al futur de la mobilitat urbana i interurbana.

Entrega dels Premis EmprendedorXXI a la Comunitat Valenciana i Navarra

Al final de la jornada, vam conèixer a les startups guanyadores del Premi EmprendedorXXI de la Comunitat Valenciana i Navarra, d’entre les cinc startups finalistes de cada territori que van tenir uns minuts per a presentar el pitch de la seva empresa.

Les startups finalistes són les següents:

Finalistes Comunitat Valenciana:

  • Aunoa
  • Arthex
  • Dawako Medtech, S.L.
  • Kenmei Technologies
  • Wenalyze

Finalistes Navarra:

  • Cocuus System Ibèrica, S.L.
  • GreenTech Solucions Eficients
  • inBiot Monitoring, S.L.
  • Medibiofarma
  • Telum Therapeutics, S.L.

De les seleccionades, les guanyadores van ser les següents:

D’una banda, la startup guanyadora de la Comunitat Valenciana és Kenmei Technologies, programari que proporciona una solució d’anàlisi i automatització per a la gestió de les xarxes mòbils, basat en l’execució d’algorismes d’intel·ligència artificial. Més informació aquí.

D’altra banda, a Navarra el guardó va ser concedit a Telum Therapeutics, S.L., empresa de biotecnologia de descobriment de fàrmacs i especialitzada en el desenvolupament de proteïnes sintètiques. Més informació aquí.

Gràcies per l’assistència! Si t’ho vas perdre, pots veure el summit complet en el nostre canal de Youtube: