DayTwo – David Pistoni, CEO de Zeleros

Una vegada més, des de DayTwo us expliquem un cas d’èxit d’un dels guanyadors dels Premis Emprenedor XXI.  En aquest lliurament parlem amb David Pistoni, l’emprenedor que va fundar Zeleros al costat dels seus socis Juan Vicén i Daniel Orient en 2016 amb una meta clara: la revolució del transport.

Zeleros és l’empresa espanyola que desenvolupa el ja considerat cinquè mitjà de transport a nivell mundial: el Hyperloop. Per a aquells que encara no sapigueu que és és, es tracta d’un cilindre en forma de tub amb la capacitat de viatjar a 1000 km per hora amb una sostenibilitat impecable. La funció de Hyperloop és connectar països a la velocitat d’un avió i amb la sostenibilitat d’un tren, amb la finalitat de transportar persones i mercaderies.

David al costat dels seus dos socis, van guanyar el Premi Emprenedor XXI a l’empresa més Innovadora de la Comunitad Valenciana atorgat per CaixaBank en 2019. Segons David: “Per a nosaltres va significar una gran empenta a nivell de visibilitat pel prestigi i la repercussió que té el premi”. I no sols això, també destaca que a nivell econòmic va ser una gran ajuda per a poder llançar la seva start-up.

Per a Zeleros va suposar un abans i un després, el seu equip va passar de 15 a 50 persones i van començar a comptar amb grans suports tant a nivell privat, com a nivell institucional.

David recalca que el món de l’emprenedoria genera moltes incerteses, segons ell, els emprenedors sempre tenen la inquietud d’aprendre i continuar descobrint que poden oferir els nous paradigmes. És un treball constant i molt rigorós.

David comenta que per a ell i el seu equip va ser fonamental guanyar un guardó com aquest per a obtenir impuls, ja que els Premis EmprendedorXXi permeten visibilitzar els grans projectes i talents que hi ha a Espanya. També subratlla que tenen una gran importància, ja que ajuden els emprenedors a impulsar els seus projectes en les fases inicials i aconseguir suports externs.

Un altre dels punts claus d’un esdeveniment d’aquestes magnituds que subratlla el CEO

de Zeleros, és la generació d’un “ecosistema” que permet a diferents emprenedors de tota Espanya i d’altres regions conèixer-se entre ells, estrènyer llaços i ajudar-se.

El seu consell? La clau per a triomfar en el món de les startups és “tenir sempre moltes ganes d’aprendre i preguntar molt”. En realitzar preguntes pots evitar errors que han comès uns altres abans. Deixar-te aconsellar per les seves vivències i referències et pot fer el camí molt fàcil.

En conclusió, guanyar un premi com el d’Emprenedor XXI et pot ajudar  de moltes maneres, tant econòmica com prestigiosament, però per a ser un bon emprenedor també necessites ser constant i intentar potenciar les teves relacions en el marc de les start-ups.

Si vols saber més del projecte Zeleros et convidem a connectar amb nosaltres des del nostre Linkedin.