Sense categoria

Coneix les claus del repte BancaXXI de la 16a Edició dels Premis EmprendeXXI:

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA, convoquen la 16a edició dels Premis EmprendeXXI.
En aquesta 16a edició dels Premis EmprendedorXXI es premiarà a les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros.
En total, s’han definit de sis reptes i avui et comptem en què consisteix el repte BancaXXI.
Va destinat a aquelles startups que són capaces de presentar solucions innovadores sobre la transformació digital i tecnològica del sector financer i que aportin valor a l’oferta de productes i serveis de banca i assegurances, com per exemple, establir un nous processos de negocis, identificar tecnologies clau, aportar avanços en ciberseguretat o redefinir la cultura, la qual cosa farà que canviï radicalment la manera en la qual s’opera i el valor que s’aporta als usuaris.
A través de la transformació digital i tecnològica del sector financer, es busca generar majors utilitats i evitar que les empreses quedin obsoletes, a més la digitalització cada vegada avança a major velocitat, per això suposa un canvi que combina diversos factors, com a nous canals de relació amb el client, desenvolupament d’aplicacions i canvis en els estàndards de presa de decisions dels consumidors, que no sols busquen la millor situació financera, sinó que també busquen la millor experiència d’usuari.

El client actual, busca agilitat, seguretat, eficiència i poder realitzar multitud d’operacions i veure el seu el rendiment dels seus diners en temps real. Els nous serveis, productes i processos han de respondre a aquest usuari social digital, cada vegada més exigents i, al mateix temps, autosuficients. La tecnologia financera s’ha convertit en una indústria enorme que continuarà augmentant en els pròxims anys gràcies al fintech i noves tecnologies i ens enfrontem a nous desafiaments amb nous nínxols de mercat natius digitals i competidors tecnològicament avançats, en un entorn on les institucions financeres tradicionals estan subjectes a majors restriccions reguladores.

Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte BancaXXI?
Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:


• Fintech
• Insurtech
• Legaltech
• Mitjans de pagament
• Regtech
• Ciberseguretat
• Connectivity&Data
• Blockchain, entre altres


En la passada edició dels Premis EmprendedorXXI, la guanyadora del repte BancaXXI, va ser l’empresa madrilenya TaxDown que ajuda els contribuents espanyols a realitzar la declaració de la renda revisada per experts fiscals de manera fàcil, precisa i assegurant-los el màxim estalvi.

Descobreix més sobre TaxDown i la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI en aquesta entrevista.
Si tens una solució per al repte BancaXXI, participa en la 16a edició dels Premis EmprendedorXXI!

TaxDown
TaxDown