Coneix els Fons Next Generation amb Oriol Aspachs

Com poden beneficiar-se els negocis dels Fons Next Generation? En l’entrada d’avui et revelem l’impacte econòmic dels fons i la gran oportunitat que representa el pla de recuperació per a la teva empresa o negoci, segons l’ampli expertise d’Oriol Aspachs, director d’Economia Espanyola de CaixaBank.

La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha portat a incrementar el pressupost de la Unió Europea en 750.000 milions d’euros distribuïts de manera asimètrica entre els estats membres, amb l’objectiu de facilitar la recuperació econòmica i fomentar determinats vectors de creixement econòmic. Aquest increment és el que es coneix com a fons Next Generation.

Cal destacar que hi ha dos països de la Unió Europea que es beneficien molt per sobre de la resta: Itàlia i Espanya. Això és així perquè des de la Unió Europea es va establir que el teixit empresarial en tots dos països ha sofert particularment la pandèmia major. En el cas espanyol, el fons atribuït a Espanya ascendeix a un total de 150.000 milions, dels quals més de la meitat seran transferències directes a fons perdut.

La posada en marxa d’aquests fons són una enorme oportunitat, i com declara Oriol Aspachs: “una gran notícia pel gran impacte econòmic que tindrà i pel pas endavant que representa a nivell institucional a nivell europeu”. Així mateix, serviran per a créixer i reforçar tot el teixit productiu del país, del qual es podran beneficiar tant grans empreses, petites empreses, autònoms, professionals liberals i petits negocis i comerços. Són ajudes que estan enfocades a rellançar l’economia i adaptant-la a totes les necessitats presents i futures.

Si ens centrem en l’impacte econòmic, Oriol Aspachs assegura que “la gran quantitat de fons que es mobilitzaran en els pròxims mesos i trimestres actuaran com a propulsor de la recuperació econòmica”, que ja està en procés, però que gràcies al pla agafarà velocitat i serà més robusta.

Per a les empreses, aquests fons les ajudaran a superar els principals reptes que ja afronten avui dia, com és la digitalització i la transició cap a un model productiu més sostenible i més respectuós amb el medi ambient.

D’igual manera, de forma més indirecta i més a mitjà termini les empreses també es veuran afavorides per una millora de la formació de la força laboral. És a dir, una part important d’aquests fons anirà destinada a millorar la formació, com assegura Oriol Aspachs. Però, què es necessita perquè sigui possible? Oriol ho té clar i suggereix que primer de tot fa falta un molt bon disseny i una bona implementació de tots aquests programes per part del govern espanyol. I a més, serà rellevant l’ambició i la proactivitat de tot el teixit productiu, de totes les empreses, així com del sistema financer i de CaixaBank.

CaixaBank està totalment bolcada al servei de les empreses que són el motor més important de l’economia del país.

Si vols saber més sobre els fons Europeus, et convidem a connectar amb nosaltres des del nostre LinkedIn.