Coneix el Repte ViveXXI: Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci

En aquesta nova edició dels Premis EmprendeXXI organitzats per CaixaBank i cootorgados al costat de Enisa, proposem sis reptes per a les startups amb capacitat d’oferir resposta els mateixos.
En la categoria ViveXXI busquem solucions que desenvolupin propostes innovadores en el sector turístic, nous models de negoci més sostenibles i solucions que contribueixin a la seva digitalització. Després de la caiguda sense precedents de 2020 i 2021, s’espera que el turisme internacional continuï la seva recuperació gradual durant 2023.
El turisme nacional supera els nivells de 2019 on es van registrar 9 milions de turistes nacionals allotjats en establiments espanyols, mentre que en 2022 s’han aconseguit els 9,4 milions de turistes. Comencen a aparèixer molts esments ressaltant els problemes geopolítics, la inflació i l’encariment del combustible, la qual cosa pot fer que es vegi reduïda la durada dels viatges o que una part dels turistes estrangers es replantegin el tipus de viatge a Espanya que realitzaran (tipologia de l’allotjament o activitats que faran en destí). Per això, és necessari implementar accions innovadores que atreguin a diferents visitants i aportar alternatives mitjançant tecnologia que ajudin a aquest objectiu.


Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte ViveXXI?
Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Turisme
  • Hotels
  • Restauració
  • Travel
  • Retailtech
  • Oci
  • VR/*AR, entre altres


En la passada edició dels Premis EmprendeXXI, l’empresa Last.App (Catalunya) va ser la guanyadora del repte ViveXXI. Last.App busca facilitar l’administració i gestió de restaurants amb un programari que permet integrar en una mateixa plataforma el dia a dia del restaurant; des de la sala, les comandes i les reserves fins al take away o el TPV.