Coneix el Repte CiudadXXI. Les noves ciutats: més sostenibles, segures, connectades i adaptades

En aquesta nova edició dels Premis EmprendedorXXI organitzats per CaixaBank i cootorgados al costat de Enisa a Espanya i Banc BPI a Portugal, proposem sis reptes per a les startups amb capacitat d’oferir resposta els mateixos. En cada repte s’atorgarà un premi de 25.000€ a l’empresa guanyadora, un total de sis per cadascuna d’aquestes categories: BancaXXI, CiudadXXI, PlanetaXXI, SemillaXXI, SilverXXI i ViveXXI. A més, la guanyadora i una finalista accediran al programa de formació internacional “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, visibilitat per al seu projecte en mitjans i esdeveniments, i l’accés a l’ecosistema inversor a través del Investors Day EmprendedorXXI, entre altres.

En l’entrada d’avui expliquem el repte CiudadXXI, que va destinat a aquelles empreses amb propostes de valor amb focus en com fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles (Climate Change, Green Energy, Smart Mobility, Healthy Air), segures (Ciberseguretat, Traffic Free), connectades (Dades, mobilitat, IOT, Smart Buildings) i amb mobilitat adaptada.

Un dels majors desafiaments als quals ens enfrontem actualment és brindar respostes sostenibles i intel·ligents al creixement exponencial de les ciutats. Avui dia, el 55% dels habitants del planeta, aproximadament 4.200 milions de persones, viuen en ciutats i centres urbans. Segons dades de Nacions Unides, per al 2050, aquesta xifra aconseguirà gairebé el 70% de la població total. L’amenaça del canvi climàtic i la necessitat d’energia seran la clau per a la gestió de les ciutats, encara que només representin el 3% de la superfície terrestre.

Un altre front en el qual es necessiten accions és el sector de la construcció. Hem de ser capaços d’aconseguir habitatges i edificis lliures de carboni, cosa que significa que la calefacció, la il·luminació i la refrigeració han d’adaptar-se als nous models de construcció. Per a això cal promoure i donar suport al desenvolupament d’edificis i infraestructura eficients, el disseny de tecnologia innovadora, utilitzar energies renovables i adaptar-se al clima i les condicions locals. 

Quin tipus de solucions poden presentar-se al repte CiudadXXI?

Alguns dels àmbits en els quals poden treballar les startups candidates són:

  • Cleantech
  • Energy
  • Proptech
  • Mobility
  • Cibersecurity
  • Connectivity & Data, entre altres

En la passada edició dels Premis EmprendedorXXI, l’empresa Shotl va ser la guanyadora del repte CiudadXXI. Es tracta d’un programari per a implementar i operar serveis de transport a la demanda, combinant tecnologia, coneixement i suport tècnic.

Descobreix més sobre Shotl i la seva experiència en els Premis EmprendedorXXI en aquesta entrevista.

Si tens una solució per al repte CiudadXXI, participa en la 15a edició dels Premis EmprendedorXXI!