Com preparar el teu pitch de 3 minuts per a comitès i jurats? L’experiència de Mario Brassesco, cofundador de Nuclio Founders

El passat dimecres en el marc de la 17a edició dels Premis EmprènXXI, com a suport a les startups candidates presentades, vam celebrar la segona sessió de contingut amb l’objectiu d’ajudar totes les nostres candidates en el seu camí emprenedor i a continuar fent créixer els seus projectes. Aquesta vegada vam tractar un dels temes que més preocupa a tots els participants, quines claus són les més rellevants a l’hora de preparar els seus pitchs per a comitès i jurats o fins i tot per presentar el seu projecte davant qualsevol business angel o VC.

Per a aquesta sessió vam comptar amb Vanessa Palmer, responsable dels Premis EmprènXXI com a moderadora i qui va introduir a les més de 140 startups participants en la importància de preparar un bon pitch per aconseguir captar l’atenció dels membres que en aquesta 17a edició formaran part dels comitès tècnics i del jurat dels diferents DayOne Innovation Summits.

Després de la introducció de Vanessa Palmer, la sessió va estar protagonitzada per Mario Brassesco, cofundador de Nuclio Founders, emprenedor, business angel i Venture Partner en el VC Encomenda. Donada la seva dilatada experiència dins de l’ecosistema, Mario Brassesco va compartir amb els assistents algunes de les claus que per a ell són fonamentals a l’hora de preparar de forma efectiva les seves intervencions.

Per a Brassesco és fonamental “entendre les regles del joc dels VCs ja que cadascun té les seves pròpies regles d’inversió”, i juntament amb aquesta premissa, el CEO de Nuclio Founders va explicar que a l’hora de preparar el pitch, tant si està enfocat a inversors com si està enfocat a presentar el projecte davant un jurat o un comitè tècnic, cal tenir en compte tres claus fonamentals:

  1. Aspectes sobre com pensa un inversor.
  2. Estructura del pitch.
  3. Errors i consells.

A l’hora d’estructurar el pitch, Brassesco va destacar que és fonamental establir què 3 o 4 idees volem que es quedin a la ment del nostre interlocutor i a partir d’aquí estructurar el nostre pitch en 4 claus fonamentals:

  1. Oportunitat.
  2. Projecte.
  3. Present.
  4. Futur.

Així cobrint aquests quatre punts podem estructurar la idea del nostre projecte adaptant-nos al temps de presentació que tenim.

Com a consell, en el cas de preparar el pitch per a comitès i jurats, tal com va destacar Vanessa Palmer, és important també incloure els criteris d’avaluació dels propis Premis EmprenXXI.

Per acabar, Brassesco va oferir als assistents alguns consells i errors més comuns que ell s’ha trobat en escoltar les presentacions de startups davant inversors.

No et perdis les properes sessions formatives:

3a sessió: Planificació financera de l’emprenedor. Riscos i oportunitats tindrà lloc el 31 de gener, de 9.30h a 10.30h.

4a sessió: La gestió del talent i lideratge en startups, tindrà lloc el 7 de febrer, de 9.30h a 10.30h, amb Nuclio Talent.

Si estàs interessat/ada en tornar a veure aquesta sessió amb Mario Brassesco, només has de registrar-te en aquesta pàgina d’aterratge de Nuclio Funders per poder accedir a tot el contingut. No t’ho perdis!