Cesens Technologies, guardonada als Premis EmprènXXI com la start-up amb major potencial de La Rioja

startup-ganadora-premio-emprendexxi-la-rioja-

La start-up Cesens Technologies ha estat reconeguda en els Premis EmprènXXI com l’empresa de base tecnològica més innovadora de La Rioja. Aquests guardons, atorgats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria i Turisme, a través d’ENISA, celebren aquest any la seva 17a edició. L’entrega territorial dels Premis EmprènXXI a La Rioja compta amb el suport d’ADER, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja.

Cesens Technologies és una empresa dedicada al desenvolupament i implantació de tecnologies IoT, programari i Intel·ligència Artificial per a projectes integrals de digitalització en el sector agrícola, agricultura 4.0, eficiència i sostenibilitat. Els Premis EmprènXXI s’han consolidat com a uns guardons de referència per a l’ecosistema emprenedor, tant a escala nacional com autonòmica.

Impuls a través de formació especialitzada en innovació

Amb aquest guardó, Cesens Technologies ha rebut un premi en metàl·lic de 6.000 euros i l’accés a un programa de formació en un hub d’innovació de referència global. Es tracta de Moonshot Thinking for entrepreneurs, una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement impartida per personal docent d’ESADE.

A més, Cesens Technologies també tindrà l’oportunitat de participar en els Investors Day EmprènXXI, unes jornades on podran mantenir contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb l’ecosistema emprenedor, i passaran a formar part de la comunitat AlumniXXI, composta per fundadors i guanyadors d’edicions passades.

L’entrega dels Premis EmprènXXI, celebrada en el marc del DayOne Innovation Summit La Rioja, ha comptat amb la presència d’Isabel Moreno, directora de la Territorial Ebro de CaixaBank; Inmma Moretón d’ENISA, i Belinda León, consellera d’Economia, Innovació, Empresa i Treball Autònom del Govern de La Rioja, entre altres ponents.

El jurat encarregat de seleccionar l’empresa guanyadora està compost també per membres rellevants de l’ecosistema regional d’emprenedoria, com ara Luis Pérez, gerent d’ADER; Carlota Gónzalez, presidenta de AREF; Rocio Bazán, responsable del departament de Creació d’Empreses i Atenció a Emprenedors en FER; Carlos Jiménez d’Adamo Robot, guanyador del Premi EmprènXXI en edicions anteriors; Javier Galiana, director executiu de la Universidad Internacional de La Rioja (UNIR), i Fabiola Portillo, vicerectora de Responsabilitat Social Corporativa de la Universitat de La Rioja, entre altres.

Les empreses més innovadores i amb major potencial de La Rioja

A més de Cesens Technologies, empresa premiada, en l’esdeveniment han participat la resta de start-ups finalistes a La Rioja, que han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes:

  • Docexploit: Empresa especialitzada en ciberseguretat per a grans corporacions, amb focus en el punt feble més crític en l’escenari actual: el propi codi de les aplicacions de programari.
  • Altavitis Technologies: Start-up d’alta tecnologia que proporciona solucions disruptives per a la transformació digital del sector agroalimentari, connectant la ciència de vanguardia amb el mercat.
  • Mascobeauty Company: Cosmètics per a mascotes. Un nou concepte d’entendre el cura i la bellesa de les mascotes a través de formulacions innovadores i buscant crear una comunitat digital per millorar el seu benestar.
  • Open wit Tech&Engineering services: Gestió eficient de grans infraestructures, ciutats, etc. Monitorització en temps real garantint la seguretat jurídica administrativa de tots els processos i infraestructures.

Totes aquestes empreses poden ser els futurs referents de l’ecosistema emprenedor a La Rioja. Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA reconeixen avui solucions per als reptes del demà, aquells que ens desafien a imaginar un món millor, més sostenible i respectuós.

17 anys fomentant l’esperit emprenedor a Espanya i Portugal

Els Premis EmprènXXI es van crear el 2007 amb la finalitat de fomentar i donar suport a aquelles companyies amb menys de tres anys de trajectòria que, a través de la seva tasca, generen un major impacte en el seu territori i ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual. En aquesta línia, des dels seus inicis, el programa ha invertit prop de 8,3 milions d’euros en premis en metàl·lic i en accions d’acompanyament i visibilitat, que han beneficiat gairebé 500 empreses. Com cada any, en aquesta edició es lliuraran un total de 19 guardons a nivell territorial: 17 a Espanya (un per cada autonomia) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes) i, d’altra banda, també es premiarà amb 12.000 euros a les 12 empreses que, independentment del territori, ofereixin les millors solucions a alguns dels principals reptes del demà.

Concretament, en aquesta edició s’han definit sis grans reptes concentrats en 12 desafiaments centrats en la preservació dels recursos naturals i l’agricultura sostenible; el benestar dels ciutadans i la prevenció de malalties; el desenvolupament del talent humà; el creixement de ciutats sostenibles; l’aplicació de la innovació i tecnologia en els diferents sectors, i la transformació de les experiències d’oci.

A més, es farà lliurament de dos accessits especials en l’àmbit de la sostenibilitat, a l’empresa més sostenible segons els criteris ESG i a la innovació tecnològica més disruptiva. Ambdós accessits estan dotats amb un premi en metàl·lic de 9.000 euros.

En aquesta edició, els guardons compten amb el suport de diferents empreses del grup, àrees de negoci i divisions de CaixaBank: AgroBank, imagin, VidaCaixa, CaixaBank Séniors, MicroBank, CaixaBank Real Estate & Homes, CaixaBank Payments & Consumer, CaixaBank Hotels & Tourism, CaixaBank Food&Drinks, CaixaBank Tech, Sostenibilitat, Banca Privada, Innovació i CaixaBank Dualiza.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que recolzen el creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una tasca de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques.

D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Galícia i Catalunya. Actualment, ja cobreix i presta serveis especialitzats a 14 comunitats autònomes. Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de trobada entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança, juntament amb ENISA, cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprendeXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública adscrita al Ministeri d’Indústria i Turisme, la missió de la qual és contribuir a que projectes viables i innovadors, impulsats per emprenedores i emprenedors o petites i mitjanes empreses espanyoles, trobin la financiació necessària per desenvolupar-se i competir en un mercat global.

Aquest impuls financer es materialitza en préstecs participatius, amb importants entre 25.000 i 1,5 milions d’euros, que no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent. Es tracta d’una alternativa de finançament que s’ajusta de manera especialment adequada a les necessitats de la pime.

El univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.

La cartera històrica d’ENISA supera els 8.685 préstecs destinats a 7.580 empreses, per un import total de més de 1.332 milions d’euros invertits.

A més, ENISA, a través de l’encàrrec del Govern, ha assumit el paper d’entitat certificadora per a les empreses emergents que desitgen aprofitar els beneficis fiscals i socials de la coneguda com a Llei de Startups, una legislació pionera a Europa que crea un entorn legal favorable per al creixement i èxit de les start-ups.

Sobre ADER

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja (ADER) és una entitat pública del Govern de La Rioja que s’estableix com a organisme a disposició de totes les empreses, pimes i autònoms de La Rioja per acompanyar-les i assessorar-les en cada una de les etapes del seu desenvolupament. Des de l’ADER, el Govern de La Rioja impulsa el desenvolupament del teixit productiu regional i implementa la política de promoció econòmica i industrial de La Rioja, el que a la vegada permet generar ocupació estable i de qualitat. Per a això, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de La Rioja ofereix diferents línies d’ajudes per a la posada en marxa i funcionament d’empreses, així com altres subvencions per a la consolidació d’autònoms i pimes, és a dir, aborda la realitat empresarial i industrial de La Rioja per fer-la créixer afavorint la creació d’empreses i generant una atmosfera adequada per a la prosperitat. En aquesta línia s’acaben de presentar el Pla de Foment de l’Emprenedoria de La Rioja 2024-2027 i el Pla d’Incentiu al Treball Autònom de La Rioja.

A més, des de l’ADER, el Govern de La Rioja, dissenya i desenvolupa la política relacionada amb l’emprenedoria oferint assessorament, serveis i orientació per tal que qualsevol ciutadà pugui incorporar-se a l’activitat empresarial. Per aconseguir-ho, facilita el camí cap a l’emprenedoria agilitzant els tràmits de creació d’una societat i posant al servei dels usuaris diferents opcions per llançar noves iniciatives, a més de posar a la seva disposició espais, serveis de suport i assessorament al nou Centre d’Orientació i Ocupació de La Rioja (COE), organitzar jornades formatives, gestionar beques i promoure la incorporació laboral de joves a les empreses riojanes a través dels programes d’internacionalització, disseny i I+D+i, entre altres serveis.