CaixaBank Day One amb el suport del CEIN presenten la 16ª edició dels Premis EmprendeXXI a Espanya i Portugal.

Des del 26 d’octubre fins al 5 de desembre, les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través de la web www.emprendedorxxi.es

El conseller Mikel Irujo ha afirmat en la presentació dels premis que el Govern està compromès amb l’impuls a l’esperit emprenedor, per a sumar esforços en la creació d’una cultura emprenedora que ha d’abastar al sector públic i privat. Per part seva, Carlos Sánchez Mitelbrum, director d’Empreses de la DT Ebre de CaixaBank, ha destacat el suport de l’entitat a l’emprenedoria a través de la divisió especialitzada DayOne.

Es poden aconseguir premis en metàl·lic, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley, formar part de la comunitat AlumniXXI i l’accés a inversors i grans empreses interessades en l’ecosistema emprenedor.

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA, han convocat la setzena edició dels Premis EmprendeXXI, guardons de referència en l’ecosistema emprenedor. Una convocatòria que en la Comunitat Foral compta a més amb el suport del Govern de Navarra a través de la societat pública CEIN. La presentació d’aquesta nova edició dels premis ha tingut lloc aquest matí en la seu de CaixaBank i en la mateixa han participat el conseller de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra, Mikel Irujo; el director de Banca d’Empreses de la Direcció Territorial Ebre de CaixaBank, Carlos Sánchez Mitelbrum; i la guanyadora de fase territorial de 2015 i fundadora de l’empresa InnoUp Farma, Maite Agüeros.


En la roda de premsa s’ha recordat que les empreses de base tecnològica amb seu a Espanya o Portugal amb menys de tres anys d’activitat poden presentar la seva candidatura a través de la web www.emprendedorxxi.es des del 26 d’octubre fins al 5 de desembre.

El conseller Mikel Irujo ha valorat positivament aquests premis “amb els quals compartim objectiu, ja que des del Govern de Navarra comptem amb un tercer pla d’emprenedoria, fruit del compromís per impulsar l’esperit emprenedor millorant les condicions i serveis que precisen els nous projectes, per a donar-los visibilitat i fomentar la vocació de fer empresa”. I ha afegit que “entre altres mesures, ens hem marcat com a objectiu augmentar els mecanismes de finançament i dissenyar aliances per a treure tot el potencial emprenedor. Les dades de partida són molt positius, ja que des de CEIN s’ha impulsat la creació de 3.068 empreses. El nostre compromís forma part d’una cultura d’emprenedoria que hem d’aconseguir i que no parteix només del sector públic”.

Per part seva, Carlos Sánchez Mitelbrum ha destacat el suport de CaixaBank a l’emprenedoria a través de la divisió especialitzada DayOne “perquè estem al costat dels emprenedors, per la seva valentia, esforç, capacitat d’innovació i la seva actitud per a fer front a reptes i desafiaments sobretot en difícils etapes inicials de desenvolupament producte i accés al mercat. I per a superar els possibles obstacles que es van trobant, és fonamental disposar d’ajuda econòmica i assessorament especialitzat”.
Maite Agüero, a més, ha exposat la seva experiència tant durant la seva participació en els premis com en una fase posterior, com a start-up vencedora de la fase regional.


En aquesta edició, es lliuraran 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes). En aquesta fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros.

A: Jesús Caso F: 16.11.2022 P: L: Pamplona T: Rueda de prensa Premios Emprende XXI. Caixabank.


En paral·lel, es premiarà a les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros. En total, s’han definit un total de sis reptes:

BancaXXI. La transformació digital i tecnològica del sector financer: Solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer (banca i assegurances).CiudadXXI. Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades: Dirigit a empreses que plantegin solucions per a fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada.
PlanetaXXI. La sostenibilitat mediambiental, un planeta millor per a les noves generacions: Aquest repte busca propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per a un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals.
SilverXXI. Assegurar l’envelliment actiu i una vida llarga i sana a través de la tecnologia: Aquest repte es dirigeix a sectors com el agetech, ciències de la vida, e-health, mobilitat reduïda, turisme sènior, esport, fitness… En definitiva, es tracta d’innovar en tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia.
SemillaXXI. Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari: Solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per a establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable.
ViveXXI. Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci: Solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització.

Formació internacional
En aquesta edició s’atorgaran dos accèssits que tindran una dotació de 10.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l’empresa amb major influència positiva en la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Per part seva, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya, i la Agência Nacional dona Inovaçao de Portugal, que lliuraran també dos accèssits a la innovació.

A més dels premis en metàl·lic, tant els qui guanyin a nivell territorial com les empreses guanyadores i una finalista de cadascuna de les categories plantejades com a reptes i els qui guanyin els accèssits també tindran accés a un programa de formació internacional. Es tracta d’una formació especialment dissenyada per a start-ups amb alt potencial de creixement, Moonshot Thinking for entrepreneurs, i està impartit per ESADE i experts de Silicon Valley. La seva realització combina sessions formatives amb l’experiència de visitar algun dels principals hubs d’innovació del món.

Les persones seleccionades per a participar en la formació també tindran l’oportunitat d’estar en els Investors Day EmprendeXXI, jornades on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.
A més, les start-ups guardonades també formaran part de la comunitat AlumniXXI, que és un punt de trobada per a l’intercanvi de coneixements, idees i experiències entre els fundadors i fundadores de les empreses premiades al llarg de la història dels Premis EmprendeXXI. Es tracta d’una iniciativa que combina una comunitat virtual i trobades presencials que ajuda a reforçar vincles i crear sinergies entre els qui hagin estat premiats i l’ecosistema emprenedor i de la innovació. D’altra banda, les persones participants també podran prendre part en el programa d’innovació oberta DayOne Open Innovation Program per a desenvolupar pilots amb el grup CaixaBank. Des de la seva creació en 2007, el programa ha invertit 7,5 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 465 empreses.

Sobre DayOne
DayOne 
és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per a acompanyar a start-ups i scale-*ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d’una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials.
D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client. Des de DayOne se secunda i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d’activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i una cartera de clients a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre les i els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any, al costat de ENISA, des de la seva creació en 2007 els Premis EmprendeXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d’innovació oberta per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

Sobre ENISA
L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d’Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme)
que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes, així com per emprenedors i emprenedores.
L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les comunitats autònomes.
Els préstecs participatius de ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 milions d’euros.
La cartera històrica de ENISA supera els 7.800 préstecs destinats a prop de 6.700 empreses per un import de més de 1.190 milions d’euros.

Sobre CEIN
El Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Navarra S.L. (CEIN, S.L.) és una empresa pública sense ànim de lucre dependent de la Vicepresidència de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra l’objecte del qual consisteix a potenciar el desenvolupament econòmic de Navarra mitjançant l’estímul de l’esperit emprenedor i el suport a la creació de noves empreses. Entre els seus repts estan el suport a la creació d’empreses singulars, diferenciades i amb ambició de creixement; i fomentar els valors emprenedors, especialment entre estudiants universitaris i de Formació Professional.