Barcelona, ciutat d’emprenedoria

Durant l’any 2018, CaixaBank DayOne en col·laboració amb Barcelona Global y amb el suport de Barcelona Tech City, es va enlairar la primera edició del Scale-up Monitor, un estudi centrat a analitzar com són les scale-ups que neixen a Barcelona i per què escullen la ciutat catalana com hub per emprendre.

D’aquest estudi, van sorgir vàries conclusions:

  1. Barcelona és considerada una de les ciutats predilectes per emprenedors i professionals.
  2. Barcelona està consolidada com centre d’startups, però l’ecosistema de scale-ups és incipient.
  3. La limitació en el creixement i la transformació de les startups en scale-ups està dificultada per la falta de fons locals especialitzats.
  4. La fiscalidat és un dels principals obstacles per emprenedors i inversors.

Una de les problemàtiques que es va voler resoldre des de primera instància degut a les conclusions que van sorgir, va ser la dificultat dels emprenedors per abordar la fiscalitat a l’hora d’emprendre.

Per aquest motiu, Barcelona Global va decidir posar en marxa i coordinar un *Grup de Treball amb dotze despatxos d’advocats de referència per a la el·laboració d’un benchmark sobre la fiscalitat a emprenedors i inversors en la ciutat.

*Format per Deloitte, Uría Menéndez, Osborne&Clarke, KPMG, Martínez Comín, Gómez Acebo Pombo, Toda Nel-lo, EY, PwC y Roca Junyent , encapçalat per Cuatrecasas i Garrigues.

Els advocats pertanyents al Grup de Treball han estat elaborant el benchmarking durant vàries sessions i d’ell, ha sorgit un document que recull una sèrie de conclusions i propostes d’enmendes fiscals.

El passat 15 de gener, es van exposar aquestes conclusions i propostes en el recentment estrenat espai d’experiències financeres més gran d’Europa, All-in-One Barcelona” davant d’un nombre reduït de representants i referents de l’ecosistema emprenedor, per rebre les seves opinions i comentaris, i incorporar-los, si fos necessari, al document final.

Vols saber més sobre l’estudi que analitza l’emprenedoria a Barcelona? Fés click aquí