Avizorex Pharma, empresa guardonada pels Premis Emprenedor XXI, és adquirida per Aerie Pharmaceuticals

2016. Dècima edició dels Premis Emprenedor XXI. Avizorex Pharma S.L., una empresa dedicada al desenvolupament oftalmològic de malalties com el Síndrome de l’Ull Sec (SOS), es presenta als Premis Emprenedor XXI. Guanya el premi sectorial en la categoria Ciències de la Vida com una de les empreses innovadores amb més potencial.

Tres anys més tard, Avizorex és adquirida per Aerie Pharmaceuticals, una empresa cotitzada al Nasdaq a Estats Units. Aquesta adquisició suposa un import de 10 milions de dòlars, a més de pagaments addicionals subjectes a assoliments de fites clíniques i royalties per ventes netes.

En paraules de Patrick Tresserras, CEO d’Avizorex, “Aquests esdeveniments suposen l’avançament de la recerca i estem molt satisfets amb l’acord que accelerarà el desenvolupament de AVX-012”.

Avizorex porta diversos anys desenvolupant AVX-012. Aquest fàrmac evita la sequedat ocular en afavorir la lubricació natural de l’ull. Gràcies als bons resultats de la primera investigació i a l’adquisició d’Aerie Pharma, en 2020, es posarà en marxa la fase 2b de l’experimentació del fàrmac.

L’objectiu principal dels Premis Emprenedor XXI, és potenciar el desenvolupament de totes les companyies guardonades any rere any i acompanyar-les en tota la seva trajectòria empresarial.

Per això, volem felicitar a Avizorex i volem que tots els seus propòsits relacionats amb el desenvolupament del fàrmac es compleixin, perquè els seus èxits, són els nostres. A seguir creixent!