Així va ser la participació de CaixaBank DayOne al South Summit 2024

Una edició més, l’equip de CaixaBank DayOne i Premis EmprénXXI va estar present a l’última edició del South Summit, l’esdeveniment sobre innovació, startups i inversió de referència al sud d’Europa. Com cada any, de la mà d’emprenedors que formen part de la comunitat AlumniXXI dels Premis EmprendeXXI i referents dins l’ecosistema innovador nacional i de l’ecosistema DayOne, vam tenir l’oportunitat d’organitzar diverses sessions de contingut on analitzar la situació i evolució de l’ecosistema.

El dimecres 5 de juny vam celebrar la sessió ‘Challenges & Opportunities in the startup ecosystem. The viewpoint of startup founders, BAs & VCs’ organitzada per CaixaBank DayOne i SpainCAP que es va dividir al seu torn en tres sessions.

La primera, moderada per Vanessa Palmer, responsable dels Premis EmprendeXXI, va comptar amb els fundadors de startups guanyadores dels Premis EmprendeXXI com Beatriz Magro, CEO i cofundadora de Komvida; Oriol Aldomà, cofundador i coCEO de TALKUAL, i Ruth Puente, COO i cofundadora de Bdeo, on van explicar als assistents les dificultats que han anat afrontant durant aquests anys de trajectòria emprenedora i els seus grans reptes.

A continuació, va tenir lloc un panell protagonitzat per representants d’alguns dels VCs més destacats del nostre ecosistema nacional on van tenir l’oportunitat d’explicar als assistents les oportunitats d’inversió i les possibilitats a què s’enfronten actualment els projectes innovadors a l’hora d’aconseguir finançament. El panell va ser moderat per Roger Salvat, manager de CaixaBank DayOne, i va comptar amb Elena Rico (SpainCAP, Impact Partners), Andrés Dancausa (The Venture City) i Luis Castañeda (Axon Partners Group).

Finalment, la sessió va concloure amb el panell moderat per José Torrego, director d’El Referente, protagonitzat per Business Angels en què es va destacar la importància d’apoderar el paper de la dona emprenedora i sobretot com durant els últims anys els projectes liderats per dones estan captant l’interès de Business Angels i inversors.

Sessió Startup Jump des del South Summit

Donar suport a startups que es troben en fase pre-seed i seed és un dels objectius de CaixaBank DayOne i en cadascuna de les edicions dels Premis EmprendeXXI. Per això, en aquesta última edició del South Summit vam tenir l’oportunitat de gaudir de la sessió Startup Jump amb el suport de Faraday Venture Partners, Draper B1 i Encomenda.

En aquesta sessió vam conèixer grans projectes com Captoplastic, startup guanyadora del Premi EmprénXXI a la Comunitat de Madrid en la 17ª edició amb la seva CEO Raquel Parra; ETrivium, amb la seva CEO Anna Domínguez; Foodcoin, amb el seu CEO Ricardo Marín, i finalment vam conèixer el projecte d’UniSCool amb el seu CEO Ramón Jiménez.

Sens dubte, una nova edició del South Summit en què vam poder comprovar el gran talent dels nostres emprenedors i l’aposta que es continua fent pel nostre ecosistema innovador nacional.