Entrevista: Bread Free, biotecnologia perquè la farina de blat, ordi i sègol sigui apta per a celíacs

Coneixem el projecte de Bread Free, la startup guanyadora del Repte SemillaXXI en l’última edició de Premis EmprènXXI que a través de la biotecnologia fa la vida més fàcil als celíacs, aconseguint que la farina de blat, ordi i sègol sigui apta per a ells. En aquesta entrevista a Juan Garrido, Business Developer de la companyia, ens explica com va sorgir aquest projecte i com està sent l’evolució del seu projecte.

Premis EmprènXXI: Com va sorgir la idea del teu projecte?

Juan Garrido: Bread Free va néixer perquè una amiga de Daniel va ser diagnosticada amb celiaquia als 18 anys i ens vam adonar del gran problema que tenien els celíacs per a alimentar-se d’una forma sana, accessible i poder gaudir del menjar.

Premis EmprènXXI: En què consisteix?

Juan Garrido: Bread Free és la primera empresa del món capaç de fer farina de blat, ordi i sègol apta per a celíacs. Aquest s’aconsegueix mitjançant un procés biotecnològic en el qual reduïm el contingut en gluten per sota de 10ppmm.

Premis EmprènXXI: Quins aspectes del projecte marquen la diferència dins del vostre sector? Com creus que el vostre projecte pot enriquir el vostre sector?

Juan Garrido: Hem trobat una cosa única que ningú ha estat capaç de fer abans. La nostra diferència respecte a la resta és que la nostra farina és igual a la convencional sense danyar al celíac. És un gran canvi per al sector perquè podrem tenir productes de sempre sense glútens. El nostre objectiu és que tota la farina del món sigui sense gluten.

Premis EmprènXXI: En quin moment es troba actualment el projecte? Quins seran els següents passos en els pròxims 12 mesos?

Juan Garrido: Actualment estem en una fase d’escalat. Els següents passos seran tancar contractes amb clients i construir una planta de 24tn en 2024.

Premis EmprènXXI: Heu rebut algun tipus de finançament per al desenvolupament del projecte? Heu estat en algun procés de ronda d’inversió o teniu previst iniciar-lo?

Juan Garrido: Hem rebut finançament públic-privat i estem actualment en ronda d’inversió.

Premis EmprènXXI: Què suposa per a vosaltres haver estat guardonats amb el Premi EmprendeXXI més enllà de la compensació econòmica?

Juan Garrido: Des de Bread Free estem molt agraïts pel guardó i la visibilitat que ens ha donat, gràcies al premi hem aconseguit despertar l’interès de moltes empreses, clients i inversors i en el programa hem après molt.

Premis EmprènXXI: Al llarg de la teva trajectòria emprenedora, quins encerts i errors creus que t’han portat a arribar on estàs?

Juan Garrido: Hem tingut molts més errors que encerts. El millor que li pot passar a una empresa és tenir errors i aprendre d’ells, significa que anem pel bon camí, si t’equivoques poc és perquè no estàs innovant massa.

Premis EmprènXXI: Com ha estat el teu camí emprenedor? És complicat compaginar la teva vida personal amb la professional per a continuar desenvolupant la teva startup?

Juan Garrido: És un camí complicat, a vegades et sents molt abandonat perquè tothom et diu que no, o perquè et poden arribar a dir sobretot quan comencem que el que fèiem era impossible i el millor que podíem fer era tancar l’empresa. Sí, a vegades resulta difícil desconnectar de l’empresa.

Premis EmprènXXI: Quins consells li donaries a altres emprenedors que estan iniciant el seu projecte?

Juan Garrido: El millor consell que li podem donar és que siguin constants, que no tirin la tovallola, i que creguin i valorin tot el treball que fan encara que surti mal sempre et servirà per a créixer.

Premis EmprènXXI: Tens algun referent dins de l’ecosistema innovador?

Juan Garrido: No tenim un referent com a tal, però ens inspiren totes les startups de l’ecosistema perquè totes han arriscat molt per a aconseguir els seus somnis.

Vanessa Palmer, Business Development & Product Manager CaixaBank DayOne