- Elliot Cloud és la solució nativa més rendible, robusta i completa del mercat, pensada des de la seva concepció per a la indústria i les infraestructures Smart.
- El premi incolu una dotació econòmica de 6.000 euros, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l’accés a inversors i grans empreses interessades en l’ecosistema emprenedor.
- L’acte de lliurament s’ha realitzat a Rioja Fòrum en el marc del DayOne Innovation Summit La Rioja, on han participat professionals de la direcció territorial de CaixaBank i ENISA, entre altres ponents.
- Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.
La start-up Elliot Cloud ha guanyat els Premis EmprènXXI a La Rioja, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, a través d’ENISA. A La Rioja l’organització dels Premis EmprènXXI compta amb el suport de l’Agencia de Desarrollo Economico de La Rioja, ADER.
Elliot Cloud aquest el resultat de diversos projectes d’I+D+i duts a terme des de BOSONIT, desenvolupant una plataforma lot Open Source per a ciutats intel·ligents, sector agrari i industrial. Es tracta de la solució nativa més rendible, robusta i completa del mercat, pensada des de la seva concepció per a la indústria i les infraestructures Smart.
El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, l’accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l’oportunitat de participar en el Investors Day EmprènXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l’ecosistema emprenedor.
Un any més, CaixaBank i ENISA continuen impulsant i donant l’activitat emprenedora, així com reconeixent la important labor que exerceixen sota el lema “Converteix-te en un innovador del quinze dels Premis EmprènXXI”. Aquesta 15.ª edició introdueix un canvi de nom als guardons, passant a denominar-se Premis EmprènXXI amb el que es vol reflectir l’evolució i adaptació a les noves necessitats.
En aquesta ocasió, l’acte de lliurament s’ha realitzat a Logronyo durant una trobada en la qual han participat la directora de la territorial Ebre de CaixaBank, Isabel Moreno, el director d’operacions d’ENISA, Jordi Garcia i el gerent d’ADER Luis Alonso, Carlos Sánchez director comercial empreses de la territorial Ebre de CaixaBank, entre altres. L’acte d’entrega dels premis s’ha realitzat en el marc de la jornada d’innovació DayOne Innovation Summit, on s’ha realitzat una sessió de contingut amb Fernando Bozalongo, CEO & Co-founder de Hunty, Iñigo Fernández de Piérola, CEO en NeuronUP i Asier Fernández, CEO en The Urban Roosters Technologies, premiats d’edicions anteriors.
A La Rioja han participat 21 start-ups, un 50% més que en la passada edició. Les finalistes també han estat presents durant la jornada i han presentat els seus projectes:
- Capacitanes Esports Organization, és un club d‘e-sport enfocat en noves formes d’aprenentatge i noves tecnologies. Entre els seus projectes es troba Capacitanes Village, el primer llogaret del món per a creadors de contingut.
- Eco reciclaje madera, se centra en la reutilització de fusta de barriques usades per a la fabricació de productes per fumar en la barbacoa. La matèria prima usada és 100% reciclada, de les barriques de roure que ja no tenen més usos.
- Emobotics, pioners en la recerca i el desenvolupament d’intel·ligència emocional artificial per a la cura de la salut.
- Smart Escrow financen a proveïdors habituals de grans marques en comanda o factura
Premis a les millors start-ups de cada territori i de cada sector
En aquesta edició, a la qual han participat un total de 763 start-ups d’Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).
En paral·lel, es premiarà les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes: Banca XXI (solucions innovadores que aportin valor a l’oferta de productes i serveis del sector financer); Ciutat XXI (dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada); Planeta XXI (propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals); Salut XXI (innovar a tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia); Llavor XXI (solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable); Viu XXI (solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització).
Amb motiu del 15 aniversari, es lliuraran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l’empresa amb major influència positiva a la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.
Premis de referència per a l’ecosistema emprenedor
Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d’euros en premis en metàl·lic i accions d’acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.
Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i ENISA tenen l’objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s’han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d’Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.
Sobre CaixaBank DayOne
DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups a totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d’una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores a les seves fases inicials.
D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.
Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben als seus primers anys d’activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.
Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Saragossa i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal.
Sobre ENISA
L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Dirección General de Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministerio de Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per a pimes, així com per a emprenedors i emprenedores.
L’univers d’empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.
Els préstecs participatius d‘ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d’entre 25.000 i 1,5 M d’euros.
La cartera històrica d‘ENISA supera els 7.700 préstecs destinats a més de 6.700 empreses per un import de més de 1.165 milions d’euros.
Sobre ADER
L‘Agencia de Desarrollo Económico de La Rioja és una entitat pública del Gobierno de La Rioja, adscrita a la Consejería de Desarrollo Autonómico, encarregada de desenvolupar la política de promoció econòmic industrial, principalment en l’àmbit de la petita i mitjana empresa de La Rioja. Per a això, a través de diferents línies d’ajudes i eines, com a beques i convenis, s’impulsen programes d’internacionalització, innovació, reindustrialització, emprenedoria, consolidació del treballador autònom i dinamització del comerç. L’objectiu és consolidar una regió més equilibrada, moderna i sostenible, al costat del teixit empresarial.
A més, des de l’ADER, el Gobierno de La Rioja, dissenya i desenvolupa la política relacionada amb l’emprenedoria oferint assessorament, serveis i orientació perquè qualsevol ciutadà pugui incorporar-se a l’activitat empresarial. La Agencia de Desarrollo Económico de La Rioja proporciona acompanyament, així com orientació sobre les ajudes i subvencions a les quals es pot accedir. També facilita el camí cap a l’emprenedoria agilitant els tràmits de creació d’una societat i posant al servei dels usuaris diferents opcions per a llançar noves iniciatives.
La Agencia de Desarrollo col·labora amb els Premis EmprènXXI des de l’any 2007 i, des del 2014, tots els guanyadors de les diverses edicions han sorgit en les zones d’incubació d’empreses, el Vivero de Empresas o en l’acceleradora d’empreses de l’ADER. Aquestes àrees d’incubació d’empreses han donat uns resultats molt exitosos i han col·laborat de manera important a la generació de noves empreses de base tecnològica a La Rioja. De fet, des de la posada en marxa del Vivero de Empresas del Gobierno de La Rioja s’han incubat en les seves instal·lacions 100 empreses. A més, l’Ejecutivo regional, a través de l’ADER, en els diferents programes posats en marxa en els últims anys ha atès a més de 10.000 persones amb una idea emprenedora.