CaixaBank reuneix més de trenta ‘start-ups’ i empreses en la primera trobada AlumniXXI

CaixaBank reuneix més de trenta ‘start-ups’ i empreses en la primera trobada AlumniXXI

La seu de CaixaBank a Pamplona ha acollit aquest matí a més de trenta start-ups i empreses navarreses que s’han reunit per a debatre sobre innovació oberta i compartir experiències, idees i sinergies que els ajudin a reforçar vincles en l’ecosistema de l’emprenedoria.

Organitzat per DayOne, la divisió especialitzada de CaixaBank en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Navarra (CEIN), la trobada ha estat inaugurat pel director de Banca d’Empreses de la Direcció Territrorial Ebre de CaixaBank, Carlos Sánchez Mitelbrum; i per la directora de CEIN, María Sanz de Galdeano. Tots dos han coincidit a destacar que la col·laboració públic privada i la cooperació entre empreses i institucions és fonamental per al desenvolupament de la innovació, la tecnologia i l’emprenedoria.

A continuació, s’ha celebrat una taula de debat en la qual han participat Maite Agüeros, fundadora i CEO de Innoup Pharma; Santiago Lozano, director de Fons de Clave Mayor; i Santiago Sala, director general del grup Apex. Els tres ponents han anat desgranant les que, al seu judici, són les claus principals per a afrontar els reptes del 2023 i han posat el focus en la importància d’apostar pels equips i pel desenvolupament de les persones com a factor clau per a l’èxit de qualsevol empresa.

Després de la taula de debat, Elena Serrano, Business Open Innovation de CaixaBank; Ricardo Álvarez, de Plug&Play Tech Center; Julio Sánchez, de CINFANext; i Julián Jiménez, de SKF Espanyola han compartit la seva visió i experiència a l’hora d’incorporar la innovació en l’empresa a través de la innovació oberta, un concepte que advoca pel foment i l’exploració de fonts internes i externes d’oportunitats innovadores amb la finalitat d’integrar-les i explotar-les a través de múltiples canals.

Sobre Premis EmprénXXI

La jornada ha suposat l’avantsala de la setzena edició dels Premis EmprènXXI, que a Navarra se celebraran el pròxim 28 de març. Aquests guardons busquen premiar el talent i la capacitat d’oferir resposta als reptes del demà i estan impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través de ENISA.

En aquesta edició, es lliuraran dinou guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: disset a Espanya (un per comunitat autònoma) i dues a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes). En aquesta fase, els guanyadors rebran un premi en metàl·lic de 6.000 euros. En paral·lel, es premiarà a les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l’entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 20.000 euros.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors. El seu objectiu és acompanyar a totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d’actuació global que realitzen activitats de valor afegit i que financen el creixement en les seves primeres etapes principalment amb fons propis. També disposa de serveis especialitzats per a inversors que donen suport al creixement de l’ecosistema (Business Angels, Venture Capital i Corporates).

A més, DayOne desenvolupa una labor de banca relacional amb els diferents actors de l’ecosistema, facilitant les relacions, les sinergies, el coneixement i la innovació mitjançant aliances estratègiques. D’aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d’oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i té gestors de negoci a Múrcia. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d’empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.
Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l’entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprendeXXI. Aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d’Espanya i Portugal. A més, compta amb un programa d’innovació oberta per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.